Nieuwe bitcoin miner van MicroBT levert 320 TH/s

1349 totale weergaven

Bitcoin mining rig fabrikant MicroBT heeft een aantal nieuwe modellen ontwikkeld. Tijdens de Bitcoin 2023-conferentie die dezer dagen in Miami plaatsvindt, stelt het bedrijf deze nieuwe ASIC’s tentoon.

Nieuwe mining rigs

Het van origine Chinese bedrijf zet in totaal drie nieuwe modellen van de WhatsMiner M50-serie in de markt:

  1. Ten eerste de luchtgekoelde M50S++
  2. Ten tweede de immersie-gekoelde M56S++, doorgaans is dit een olieachtige vloeistof
  3. Ten derde de hydrogekoelde M53S++

Alle drie de modellen kunnen een hashrate van respectievelijk 150 tot 320 terahash/seconde (TH/s) leveren. Ze hebben een energie-efficiëntie van 22 joules per terahash (J/TH).

Zuoxing Yang, de oprichter en CEO van MicroBT, legt nog maar eens uit waarom nieuwe modellen belangrijk zijn:

“Deze ASIC-machines brengen bitcoin mining met hun hoge dichtheid, laag geluidsniveau, laag uitvalpercentage en weinig onderhoud naar een nieuw tijdperk.”

Het zijn ASIC’s die kunnen worden ingezet op plekken waar restwarmte nuttig ingezet kan worden. Jelmer ter Wolde van GreenTech Technologies vertelde al eens hoe hij met immersiekoeling extra warmte uit de mining rigs kan halen, voor plantenkassen of stadsverwarming. Bert de Groot van BitcoinBrabant doet precies hetzelfde in een bloemenkas.

Yang van MicroBT legt uit dat het water in de hydrokoeling miners meer dan 70 graden Celsius kan bereiken. Dit kun je dan weer voor allerhande toepassingen gebruiken. De immersiegekoelde miner heeft op zijn beurt maar 10 liter olie per rig nodig.

Sinds MicroBT in 2016 in opgericht, is het de grootste uitdager geworden van Bitmain en de Antminer-serie. Het heeft concurrenten zoals Bitfury en Canaan ver achter zich gelaten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer