Nieuwe bitcoinbedrijven moeten aan strengere regels voldoen in Frankrijk

Nieuwe bitcoinbedrijven moeten aan strengere regels voldoen in Frankrijk

Franse bitcoin-startups moeten harder hun best doen om goedkeuring te krijgen om mee te doen in de wereld van bitcoin. De Franse Nationale Vergadering heeft gestemd om strengere regels op te leggen aan nieuwe crypto-bedrijven die de markt betreden.

Het gaat om een eisenpakket aan cryptobedrijven binnen de landsgrenzen van Frankrijk. Bestaande bedrijven krijgen juist meer tijd om aan de regelgeving te voldoen.

Dit is het resultaat van een compromis tussen verschillende politieke stromingen. Een voorstel van senator Hervé Maurey om hogere normen op te leggen aan alle crypto-bedrijven in Frankrijk, inclusief de reeds geregistreerde, kreeg te maken met een hoop tegengas. Niet geheel verrassend kwam dat met name uit de industrie.

De nieuwe regels moeten nog worden goedgekeurd door president Emmanuel Macron en de EU-richtlijnen zullen naar verwachting niet van kracht worden tot 2026.

Frankrijk staat niet bekend als bitcoin hotspot in de wereld. Wel zien we dat namen als Binance en Crypto.com recentelijk door de keuring kwamen.

Net als de rest van Europa is ook Frankrijk aan het wachten op de nieuwe regelgeving genaamd Markets in Crypto Assets (MiCA). De Europese plannen moeten zorgen voor uniforme regels voor alle Europese lidstaten.

Lees meer over:
Bitcoin Frankrijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan