Nigeriaans bitcoinplatform stopt met opnames na hack

Een recente beveiligingsinbreuk trof het Nigeriaanse platform Patricia, gespecialiseerd in de handel van cadeaubonnen en bitcoin. Het bedrijf heeft als preventieve reactie de opnames opgeschort.

Patricia heeft publiekelijk erkend slachtoffer te zijn van een beveiligingsinbreuk waar bitcoin en andere fondsen in gevaar kwamen. Volgens het bedrijf ontsnapten andere cryptocurrency's en klantfondsen aan diefstal. Het bedrijf zit momenteel middenin een interne herstructurering, wat betekent dat klanten tijdelijk geen opnames kunnen doen.

De exacte schade en omvang van de hack is momenteel niet bekend. Wel is er met de hulp van de lokale autoriteiten een mogelijke dader gevonden. Het zou daarnaast gaan om een groep en geen eenling. Het doel is om alle gestolen fondsen terug te krijgen, maar in de praktijk is dat vaak lastig.

Gebruikers van het platform hebben op Twitter hun zorgen en frustraties geuit na de opschorting van opnames. Patricia benadrukte echter dat ze actief werkt aan het verbeteren van de beveiligingsmaatregelen van het platform.

Het bedrijf heeft experts ingeschakeld om een audit uit te voeren om de veiligheid van het platform te verbeteren. Zodra de getroffen afdeling, Patricia Personal, toestemming krijgt om haar activiteiten te hervatten, kunnen klanten hun opnames weer hervatten. Dat is de belofte in ieder geval.

Dit incident doet denken aan een soortgelijk geval in februari, toen het Nigeriaanse fintechbedrijf Flutterwave naar verluidt werd gehackt voor bijna $6,3 miljoen (2,9 miljard Naira). De Centrale Bank van Nigeria (CBN) reageerde hierop door bankrekeningen te markeren in een poging de daders te vinden.

Ondanks dat cryptocurrencies niet worden erkend als wettig betaalmiddel door de CBN, is er een actieve markt in Nigeria rondom bitcoin. Met name de peer-to-peer handel heeft daar inmiddels een kleine voet aan de grond.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...