Nobelprijswinnaar wil bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta ‘stopzetten’

‘We moeten de cryptocurrency’s stopzetten’. Dat zegt Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in gesprek met CNBC. De beroemde econoom heeft blijkbaar nog niet helemaal door dat bij ‘echte’ cryptocurrency’s als bitcoin en het netwerk van bijvoorbeeld ethereum niet kan.

Stiglitz denkt dat digitale valuta vooral gebruikt worden om criminelen hun gang te laten gaan. Hij zegt letterlijk: ”We should shut down the cryptocurrencies”. Maar hoe hij dat wil doen is niet duidelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is precies de reden waarom bitcoin in het leven is geroepen: niemand kan aan de noodrem trekken of de boel stoppen. De code is wijdverspreid en er zijn maar weinig gebeurtenissen denkbaar waardoor cryptocurrency’s allemaal verdwijnen.

Digitale economie

Gek genoeg is Stiglitz wél fan van de digitale economie en het digitaliseren van onze betaalnetwerken. Maar hij lijkt niet overtuigd van blockchains en dus cryptovaluta.

”We kunnen de economie beter reguleren als we alle data direct tot onze beschikking hebben”, zegt de Nobelprijswinnaar. En laat dat nu juist één van de aspecten van bitcoin zijn: ten alle tijden kan iedereen de geldstromen inzien.

Hieronder kun je de video zelf bekijken.

Acceptatie van bitcoin en crypto

Terwijl er nog een heleboel economen zijn die niks zien in cryptovaluta, begint de acceptatie van dit ‘nieuwe geld’ steeds verder toe te nemen. Naast bitcoin futures lijken ook derivaten voor ether er aan te komen.

Ook assetmanager Fidelity start binnen enkele weken met de handel in bitcoin. Kortom: spelers van de ‘oude economie’ komen ook langzaam aan tot de conclusie dat ze mee willen spelen in de nieuwe economie. En in die nieuwe economie lijken cryptovaluta een grote rol te gaan spelen.

Welke cryptovaluta er uiteindelijk overblijven is ook een belangrijke vraag. Een groep mensen denkt dat bitcoin de enige echte munt is. Daar horen deze durfkapitalisten ook bij: “Bitcoin (BTC) dominantie in cryptomarkt groeit, gros altcoins verdwijnt.”

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...