Nvidia overweegt om weer crypto mining CPU’s te gaan produceren

Chipgigant Nvidia overweegt om crypto mining chips te gaan produceren. Zodra de vraag er is, dan moeten we dat gaan doen, zo verklaart financieel directeur Colette Kress tijdens een conference call.

Chipgigant en mining

“Zodra we merken dat de vraag toeneemt vanuit de bitcoin industrie, dan zijn we bereid om weer CMP’s te produceren.” CMP staat voor ‘crypto mining cards, videokaarten die volledig zijn uitgerust om cryptocurrency’s te delven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De analisten van RBC Capital Markets schatten dat Nvidia circa 175 miljoen dollar aan CPU’s verkocht, om weliswaar ether te minen. Kress licht toe: “We weten simpelweg niet hoeveel vraag is te verwachten vanuit deze industrie. We verwachten niet dat het een aanzienlijk deel van onze business gaat vormen. We zien een toenemende vraag vanuit de gaming sector”.

GPU’s worden meer gebruikt om andere cryptovaluta dan bitcoin te delven, want voor het efficiënt minen van BTC zijn application-specific integrated circuit (ASIC)
chips in het leven geroepen. Momenteel is er schaarste in de markt als het op ASIC’s aankomt. Producenten zoals Bitmain, MicroBT en Canaan hebben een overvol orderboek en moeten levertijden uitstellen vanwege de sterk toegenomen vraag.

Bitcoin mining

Bitcoin mining is een lucratieve business tegen de huidige 18,835.82USD, want de kostprijs ligt tot 5 tot 10 keer lager dan de verkoopprijs op de over-the-counter markt. Dat heeft tot gevolg dat steeds meer bedrijven en overheden middelen investeren om ook blocken te vinden.

Zo is hedgefonds Galaxy Digital een nieuwe mining tak gestart. Het Russische BitCluster is een nieuw complex gestart in het hoge Noorden van Siberië.
Een aantal politici in de Amerikaanse staat Kentucky pleiten voor kwijtschelding van belasting voor mining bedrijven die naar hun staat willen verhuizen. En het beursgenoteerde Nothern Data uit Duitsland investeert een verse 100 miljoen dollar in nieuwe rigs.

Elk nieuw block is namelijk goed voor 6,25 BTC aan opbrengst. Door de bank genomen houden miners een deel van deze block subsidie vast en een deel komt op de over-the-counter markt terecht. Dat is bitcoin handel die buiten de reguliere consumentenbeurzen plaatsvindt. Want zodra je een bulk bitcoin koopt of verkoopt, wil je voorkomen dat de prijs stijgt of daalt.

Kopers zijn met name grotere bedrijven die bitcoin zien als een wapen tegen inflatie van de dollar en euro. De werkelijke inflatie van fiat valuta ligt volgens schattingen van experts tussen de 10 en 20% per jaar, afhankelijk welke assets je in het mandje van bestedingen meeneemt. Maar de prijsstijging op de huizen – en aandelenmarkt is evident in 2020 en de jaren ervoor.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...