OKEx Korea schrapt privacymunten van beurs: Monero, Zcash en Dash

De OKEx exchange verwijdert alle privacymunten van haar beurs in Korea: waaronder Monero (XRM), Zcash (ZEC) en Dash (DASH). Per 10 oktober stopt de handel. Per 10 december is het niet meer mogelijk om de tegoeden op te nemen, zo maakt de ruilbeurs bekend.

Andere getroffen cryptomunten zijn Horizen (ZEN) en Super Bitcoin (SBTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

OKEx Korea schrapt Monero, Zcash en Dash

Wat is de reden? Specifiek gaat het om schending van de ’travel rule’ die de Financial Action Task Force (FATF) eist van ruilbeurzen.

Deze wereldwijde organisatie voor het bestrijden van witwassen heeft in juni zijn aanbevelingen voor het reguleren van bitcoin en andere cryptovaluta voltooid. Nederland is ook lid van deze organisatie.

Een van de controversiële eisen is dat “virtuele activa dienstverleners” (VASP’s), inclusief cryptobeurzen, informatie over hun klanten aan elkaar doorgeven bij transacties tussen de bedrijven.

Er geldt in de (Nederlandse) cryptocommunity veel weerstand tegen de richtlijnen. Eerder is de noodklok al geluid vanuit de industrie. Want hoe ver gaan de aanbevelingen? Nou, behoorlijk ver.

Wat moet bijvoorbeeld een cryptobeurs straks bijhouden bij een transactie op hun platform?

OKEx Korea

De ’travel rule’ houdt in dat exchanges hun klantendata verzamelen en transacties overdragen aan overheden.

Volgens OKEx Korea is het bij privacycoins niet mogelijk om aan deze eis te voldoen. Momenteel is er nog geen software voorhanden die de afgeschermde transacties kan ontcijferen.

Vooralsnog is dit besluit alleen voor de Koreaanse markt genomen en niet wereldwijd, aldus een woordvoerder tegenover The Block Crypto.

De aanname is dat de Koreaanse overheid exchanges heeft gevraagd om de FATF-richtlijnen te gaan doorvoeren.

Coinbase UK

Hoogstwaarschijnlijk is ook de Britse overheid actief met de implementatie van de FATF-richtlijnen.

Vorige maand maakte de beurs CEX.io bekend dat het Zcash en Dash gaat schrappen van haar beurs.

Ook Coinbase heeft in het Verenigd Koninkrijk besloten om geen Zcash meer aan te bieden onder druk van de autoriteiten.

Lees meer over:
KoreaOKEx

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...