Onbekende crypto pumpt 150% na Messi story – welke altcoin gaat exploderen dit EK?

1589 totale weergaven

Een onbekende cryptomunt is plotseling in waarde gestegen na een bericht van de bekende voetballer, Lionel Messi. De Solana meme coin, genaamd “Water”, is met 150% gestegen nadat Messi een Story op Instagram deelde, maar mensen maken zich zorgen dat het account van de voetballer is gehackt, waardoor de meme coin mogelijk geen support heeft gekregen van Messi zelf.

In dit artikel kijken we naar hoe de meme coin Water is geëxplodeerd in waarde na het bericht van Messi en of dit een zet was van de voetballer zelf, of dat iemand zijn account heeft overgenomen.

Solana meme coin water pumpt 150% na Messi Instagram Story

Op dinsdagmiddag heeft het Instagram-account van Lionel Messi een Story aangemaakt voor zijn 500 miljoen volgers. In deze story is een foto van de voetballer te zien in het thema van de Solana meme coin, Water ($WATER), met een tag van het Instagram-account van deze meme coin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Water (@water.solana)

Als gevolg is de meme coin vanuit $ 0,0003 omhoog gesprongen naar $ 0,0014, voordat de koers snel instortte en verder rond het niveau van $ 0,008 bleef hangen.

Sommigen maken zich zorgen dat het account van de voetballer mogelijk is gehackt, al helemaal nadat ook Ronaldinho Gaucho later die dag een soortgelijke Story deelde. Een mogelijke oorzaak dat de stijging van deze meme coin van erg korte duur was, is dat 30% van de supply van deze meme coin in handen is van insiders.

Het security platform, Webacy, waarschuwt crypto investeerders om altijd hun eigen onderzoek te doen voordat ze investeren in meme coins, al helemaal als het wordt gepromoot door beroemdheden. Meme coins staan er om bekend om gemanipuleerd te worden en onderdeel uit te maken van pump & dumps.

water koers grafiek
Water koers grafiek – CoinMarketCap

Op woensdagochtend ligt Water 11% lager dan 24 uur geleden op het niveau van $ 0,00082, een daling van ruim 30% in de afgelopen 7 dagen en ruim 64% sinds zijn listing op CoinMarketCap.

Als een beroemd persoon jouw meme coin promoot, dan is dat voordelig als je er al in zit en betekent dit dat het tijd is om te verkopen. Als je de meme coin nog niet hebt gekocht, dan is het een teken dat het te laat is en dat je beter verder kan kijken.

Welke altcoin gaat exploderen dit EK?

Zolang een cryptomunt nog onbekend is, kun je hier veel winst mee maken wanneer deze viraal gaat. Het is alleen absoluut niet aan te raden om een meme coin te kopen nadat deze viraal gaat, tenzij het een betrouwbaardere meme coin is, zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Pepe Coin (PEPE), waar het team niet klaarstaat om te dumpen.

In dit artikel kijken we naar twee van de meest veelbelovende cryptomunten die potentie hebben om binnenkort viraal te gaan. Bovendien hebben deze nieuwe meme coins hun eigen vorm van utility en kun je deze voor een lage prijs kopen tijdens de presale.

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) is een nieuwe meme coin in de stijl van Shiba Inu met het Wilde Westen als thema. Deze meme coin is gefocust op community en biedt investeerders meerdere manieren om geld te verdienen, waaronder staking, community events, verlotingen en airdrops.

Een manier om pump & dumps te voorkomen is om eerlijke tokenomics te hebben, zo gaat 60% van de SHIBASHOOT supply naar de community, waarvan 35% wordt verkocht in de presale, 20% in de vorm van staking rewards en 5% in de vorm van community rewards.

De presale van Shiba Shootout heeft al $ 600.000 opgehaald en zal binnenkort zijn volgende fase binnengaan. Zo kun je nu nog tokens kopen voor een lage prijs van $ 0,0195 per stuk en vroegtijdig staken met een APY van ruim 1700%, voordat SHIBASHOOT voor een hogere prijs wordt gelanceerd op zijn eerste exchange.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

De nieuwe Base Dawgz (DAWGZ) heeft geen promotie van beroemdheden nodig, omdat deze meme coin van zichzelf al veel potentie heeft om viraal te gaan. Dit komt dankzij zijn multi-chain functionaliteit, waardoor deze meme coin op zes verschillende blockchains gebruikt en verhandeld kan worden.

DAWGZ is een echte avontuurlijke meme coin, geïnspireerd door de bekende Shiba Inu hond van Dogecoin. De meme coin zal lanceren op de Base blockchain, maar kan daarna ook gebruikt worden op Ethereum, de Binance Smart Chain, Avalanche, Polygon en Solana.

Nu de presale van DAWGZ meer dan $ 2,4 miljoen heeft opgehaald, is de volgende fase ingegaan en kun je de meme coin kopen voor $ 0,0061 per stuk. De prijs van DAWGZ zal later in de presale verder stijgen, voordat de meme coin voor een nog hogere prijs op zijn eerste gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) wordt gelanceerd.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
altcoinsLEO MESSImeme coins

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...