OnChainMonkey NFT op bitcoin verkocht voor 100.000 dollar

NFT

Na de gigantische migratie ter waarde van 1 miljoen dollar naar de Bitcoin blockchain is het OnChainMonkey project erin geslaagd om één van zijn grootste verkopen tot nu toe te realiseren. Er is namelijk een OnChainMonkey NFT verkocht op de Bitcoin blockchain voor 100.000 dollar. Gaat bitcoin hiermee Ethereum achterna als een populaire NFT-platform?

Bitcoin NFT voor 100.000 dollar

Het lijkt erop dat Jason Fang de koper van de NFT in kwestie is. De collectie debuteert op de Bitcoin blockchain met 300 OCM Dimenson NFTs die gemint zijn op stokoude satoshis. De eerste 300 Ordinals van de collectie zijn namelijk op satoshis uit het 78e blok van de Bitcoin blockchain geprint.

Dat moet volgens de eigenaren van het project extra waarde toevoegen aan de collectie. Ergens is het ook wel tof om satoshis te bezitten uit het begintijdperk van bitcoin.

De echte bitcoin-puristen moeten natuurlijk niets van deze ontwikkeling hebben, maar voor het grote publiek kan het onze favoriete blockchain natuurlijk wel wat aantrekkelijker maken.

Uiteindelijk moeten we nog maar zien hoe NFTs op de Bitcoin blockchain zich verder ontwikkelen en of het een blijvertje is. Vooralsnog is het vooral voor de miners een leuke ontwikkeling, want die verdienen door de hogere transactiekosten een leuk extra zakcentje aan de NFTs.

Stokoude satoshis

Het is wel gaaf om te zien dat de satoshis die gebruikt zijn stammen uit januari 2009 (!), want blok 78 werd gemined op de derde dag van het bestaan van de Bitcoin blockchain.

In tegenstelling tot NFTs op bijvoorbeeld Ethereum, worden Bitcoin Ordinals daadwerkelijk op de blockchain van Bitcoin gepubliceerd; wat ze net iets anders maakt dan de rest van de markt.

Je kunt het je bijna niet voorstellen dat mensen erin geïnteresseerd zijn om 100.000 dollar voor een digitale afbeelding op de Bitcoin blockchain te betalen, maar het is echt gebeurd.

Zou er dan toch iets inzitten wat de echte bitcoin-puristen over het hoofd zien? Persoonlijk ben ik er niet van overtuigd, maar het blijft grappig om dit soort ontwikkelingen te volgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....