Wallet met 30 miljoen dollar aan bitcoin wordt na 13 jaar wakker

Een wallet uit het Satoshi-tijdperk is na een periode van 13 jaar plotseling wakker geworden om voor 29,75 miljoen dollar aan bitcoin te versturen. De transactie werd gespot door Whale Alert, die melding maken van de transactie van alle 1.005 bitcoin die in de wallet zaten.

De bitcoin in kwestie zijn naar een andere onbekende wallet gestuurd.

Bitcoin uit november 2010

Het gaat om bitcoin uit november 2010, op dat moment handelde bitcoin op een koers van 0,225 dollar per stuk, zo blijkt uit de data van BitInfoCharts. Iets later in april 2011 kreeg de wallet nog eens 5 bitcoin toegestuurd. Op dat moment handelde de koers al op 1,31 dollar.

Alles bij elkaar is de waarde van de bitcoin van de hwale sinds het moment van de eerste transactie met ongeveer 12.848.100 procent gestegen.

Er zijn waarschijnlijk weinig investeringen die beter hebben gerendeerd sinds november 2010.

Wat er precies met de bitcoin is gebeurd is lastig te zeggen. Voor nu lijkt het alsof de bitcoin niet naar een exchange gestuurd zijn, maar het kan zijn dat de whale in kwestie voor een onderhandse verkoop heeft gekozen.

Niet de enige grote transactie

De transactie van ruim 1.000 bitcoin uit november 2010 was overiges niet de enige grote transactie op de dinsdag. Zo werd er bijvoorbeeld ook een transactie van 75,5 miljoen dollar aan bitcoin verstuurd vanuit een onbekende wallet naar Coinbase.

Niet veel later kwam er vanuit een andere onbekende wallet een vergelijkbare transactie van 75,5 miljoen, die ook richting Coinbase ging. Wat dat betreft lijkt het erop dat het om dezelfde entiteit gaat.

Er vond ook nog een transactie plaats vanuit Gemini naar een onbekende wallet. Die transactie was op het moment zelf ongeveer 317 miljoen dollar waard. Zou dat een gigantische whale zijn die heeft ingekocht op Gemini, om zijn bitcoin vervolgens in een eigen wallet te bewaren?

Op maandag werd ook nog de bovenstaande transactie gespot van een whale die ruim 3.200 bitcoin, ter waarde van 94 miljoen dollar, richting Coinbase stuurde.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....