Ook handelsvolume van bitcoin met Oekraïense hryvnia hoger dan normaal

Er is al veel geschreven over de positie van bitcoin tijdens de escalaties op Oekraïens grondgebied. Toch blijven er opmerkelijke statistieken voorbijkomen. Zo ook wat betreft het handelsvolume van bitcoin met de hryvnia, de lokale munt van Oekraïne.

Handelsvolume

Hoewel het vaak over Rusland gaat (en de sancties voor de Russen) lijdt de lokale bevolking van Oekraïne het meest onder de huidige situatie. Waar de overheid al $15 miljoen aan donaties in de vorm van bitcoin en ethereum ontving, blijken cryptovaluta ook voor de normale burger een kleine baken van hoop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Althans, volgens statistieken van Coin Metrics is het handelsvolume van bitcoin met de hryvnia gestegen sinds het begin van de oorlog.

Er zijn maar een paar beurzen waar men bitcoin kan kopen in een handelspaar met de hryvnia. Binance en LocalBitcoins zijn twee van deze platformen. Bij deze handelshuizen gestegen de volumes tot recordhoogtes, tot zo’n $19 miljoen.

Ook handelsvolume van bitcoin met Oekraïense hryvnia hoger dan normaal

Als we iets verder uitzoomen, is zichtbaar dat het handelsvolume van de hryvnia (uitgedrukt in Amerikaanse dollars) alleen in oktober 2021 hoger was. Op de wereldmarkt zijn deze miljoenenbedragen niet erg significant, maar toch is deze trend opvallend.

Ook handelsvolume van bitcoin met Oekraïense hryvnia hoger dan normaal

Eerder viel al op dat de handelsvolumes op de (relatief kleine) Oekraïense exchange Kuno toenamen. Maar ook de handelsparen met de Russische roebel stegen door het dak, zoals we gisteren al berichtten.

Waar bitcoin doorgaans gezien wordt als een risicovolle activa, laat het momenteel een tegenovergestelde trend zien. De prijs stijgt, te midden van de geopolitieke strijd die is losgebarsten met bijbehorende valutacrises, financiële censuur en onzekerheid.

Doorgaans verkopen beleggers in deze onrust juist als eerste de risicovolle activa, waardoor de koers ervan daalt. Sinds het dieptepunt van vlak na de inval van Rusland, steeg de waarde van bitcoin echter met 30%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoekraine