Oprichter Brownstone Institute: “Bitcoin gaat naar 10.000 dollar”
Bitcoin is er niet in geslaagd om zich boven de 20.000 dollar te handhaven. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de ineenstorting van FTX, maar daar heeft de markt geen boodschap aan. Als FTX niet was gevallen, dan was bitcoin nu waarschijnlijk aan een klim begonnen vanwege de positieve inflatiecijfers vanuit de Verenigde Staten.
Bitcoin naar 10.000 dollar
Als we de analyse van Jeffrey Tucker, de oprichter van het Brownstone Institute, mogen geloven is het goed mogelijk dat bitcoin de komende tijd richting de 10.000 dollar zakt. Daarnaast geeft Tucker aan dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat deze bearmarkt echt voorbij is.
“Persoonlijk geloof ik niet dat dit een goed moment is om in te stappen. Ik denk dat we nog een lange tijd te gaan hebben voordat deze situatie helemaal voorbij. […] Als je op zoek bent naar manieren om geld te verdienen, dan is het risico binnen bitcoin op dit moment heel groot, omdat we nog prima naar de 10.000 dollar kunnen zaken”, aldus Tucker.
De oprichter van het Brownstone Institute onderbouwt zijn voorspelling van een bitcoin koers van 10.000 dollar dus niet echt, maar wijst vooral naar de hoge mate van onzekerheid die momenteel heerst. Het kan zijn dat hij gelijk heeft, maar de markt reageerde tijdens de implosie van FTX al behoorlijk emotioneel met een daling van ruim 25 procent.
Het is daarmee ook best mogelijk dat we het ergste al gehad hebben. Dat is alleen hetgeen wat investeren zo lastig maakt, uiteindelijk heeft niemand de wijsheid in pacht. Investeren brengt risico met zich mee en het perfecte moment om in te stappen is lastig te bepalen.
Focus op rechtszekerheid
Volgens Tucker is het de komende tijd vooral van belang dat er duidelijke wet- en regelgeving voor de sector komt. In de huidige situatie is het lastig voor veel partijen om in te stappen en de problemen rondom FTX onderstrepen dat nog maar eens.
Je kunt van pensioenfondsen en dergelijke niet verwachten dat ze instappen in een markt die zomaar 25 procent naar beneden kan storten, omdat blijkt dat een van de grootste beursplatformen ter wereld aan fractioneel bankieren doet.
In die zien heeft de bitcoin-industrie nog flinke stappen te zetten. Het is dan ook te hopen dat veel beurzen vanaf heden aan Proof-of-Reserves zullen doen, zodat mensen kunnen zien dat hun fondsen veilig in de wallets van de beurzen in kwestie zit.
Na het omvallen van FTX zijn er al verschillende grote partijen die aangeven dat ze dat in navolging van onder andere Kraken willen gaan doen. Onder meer Binance heeft aangegeven op korte termijn te starten met Proof-of-Reserves, waarmee ze hun gebruikers meer zekerheid geven over de manier van werken van de beurs.