Oprichters Three Arrows Capital laten van zich horen

Kyle Davies en Su Zhu, de medeoprichters van Three Arrows Capital, hebben eindelijk gereageerd op de situatie rondom hun hedgefonds.

Davies en Zhu reageren

In een uitgebreid interview met Bloomberg vertelt het tweetal over het faillissement van 3AC. Het duo noemt de ondergang van het bedrijf "betreurenswaardig", aangezien er veel geld verloren is gegaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Mensen noemen ons misschien dom. En dat accepteer ik. Misschien. Maar ze zullen zeggen dat ik er in de afgelopen periode vandoor ben gegaan met geld, terwijl ik eigenlijk meer van mijn persoonlijke geld terug in heb gestopt. Dat is niet waar."

Davies en Zhu ontkennen dus allebei dat ze geld hebben uitbetaald voordat het hedgefonds failliet ging.

In gerechtelijke documenten is te lezen dat de twee voormalige klasgenoten geleend geld hebben gebruikt voor een ​​aanbetaling voor een jacht van $50 miljoen. Zhu verwerpt het idee dat wordt geschetst dat ze een luxe leventje leidden met het geld van het bedrijf dat op instorten stond. De boot zou een jaar geleden al zijn gekocht met het idee om het in Europa te gebruiken.

Ze beweren nu zelfs dat ze in de 'laatste periode' zelf extra geld in 3AC hebben geïnvesteerd. De twee zijn nu van plan om naar Dubai te verhuizen terwijl ze met een hele reeks juridische problemen worden geconfronteerd.

Er wordt met scepsis gereageerd op deze uitlatingen. Arthur Hayes schrijft over de "twee huizen die hij heeft in Singapore".

Terra, stETH en GBTC

Volgens Zhu was "de spijker in de doodskist" de snelle daling van bitcoin van $27.000 naar $21.000. Hoewel het hedgefonds erin slaagde de Terra-crash in mei te doorstaan, was het niet in staat om de volgende daling de hoofd te bieden.

Ook stond het met stETH en GBTC aan de verkeerde kant van de medaille, wat de situatie voor het bedrijf niet makkelijker maakte.

Ze zouden naar eigen zeggen ook enkele doodsbedreigingen hebben ontvangen, wat een van de redenen is waarom ze van de aardbodem leken verdwenen te zijn. Naar verluidt zijn ze wel blijven communiceren met de autoriteiten.

Tegelijkertijd beweren ze dat ze niet een uitzondering zijn, wijzend naar de problemen bij Celsius Network, Voyager Digital en BlockFi.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement