Opvallende quote van Satoshi 13 jaar oud: ‘If you don’t believe me or don’t get it, I don’t have time to try to convince you, sorry’

“If you don’t believe me or don’t get it, I don’t have time to try to convince you, sorry”, deze bijzonder quote van Satoshi is ruim 13 jaar oud. In juli 2010 plaatste Satoshi Nakamoto een bericht op het forum bitcointalk.org. Dit was een forum dat destijds veel werd gebruikt door mensen die geïnteresseerd waren in bitcoin. Ook was het een belangrijke (online) ontmoetingsplek voor de beginnende Bitcoin-community.

Het bericht van Satoshi met de quote “If you don’t believe me or don’t get it, I don’t have time to try to convince you, sorry,” werd gepost als reactie op een discussie over bitcoin en de werking van het systeem. In dat bericht legde Satoshi een aspect van het Bitcoin-protocol of de technologie uit, maar enkele lezers leken sceptisch te zijn of het niet te begrijpen.

In de context van dit specifieke forum en de tijd waarin het bericht werd gepost, kan worden afgeleid dat Satoshi Nakamoto waarschijnlijk moe werd van herhaalde vragen of kritiek die hij ontving over bitcoin en zijn ideeën.

Het is belangrijk op te merken dat Satoshi Nakamoto na 2010 geleidelijk aan verdween uit het publieke oog en uiteindelijk volledig uit het openbare onlineleven verdween. Zijn ware identiteit blijft een mysterie.

Hieronder zie je de quote en de berichten daar omheen.

Opvallende quote van Satoshi 13 jaar oud: 'If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry'

De Nederlandse vertaling van Satoshi: “Het huidige systeem waarbij elke gebruiker een netwerkknooppunt is, is niet de bedoelde configuratie voor grootschalig gebruik. Dat zou zijn alsof elke Usenet-gebruiker zijn eigen NNTP-server draait. Het ontwerp ondersteunt het idee dat gebruikers gewoon gebruikers zijn. Hoe groter de last is om een knooppunt te draaien, hoe minder knooppunten er zullen zijn. Die paar knooppunten zullen grote serverfarms zijn. De rest zal bestaan uit client-knooppunten die alleen transacties uitvoeren en niets genereren.”

“Zie de snackmachine thread, ik leg uit hoe een betalingsverwerker betalingen goed genoeg zou kunnen verifiëren, eigenlijk heel goed (veel lager fraudepercentage dan creditcards), in iets als 10 seconden of minder. Als je me niet gelooft of het niet begrijpt, heb ik geen tijd om te proberen je te overtuigen, sorry.”

Interesse in meer bitcoingeschiedenis? Via deze link kom je op het bitcointalk forum uit met de oude posts van Satoshi.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...