Paraguay stap dichterbij regulering van Bitcoin bedrijven

434 totale weergaven

Bitcoin (BTC) en de industrie daar omheen krijgt steeds duidelijkere richtlijnen in Paraguay. De Paraguayaanse senaat stemde in met een wetsvoorstel uit juli. Het gaat onder andere om het definiëren van virtuele assets en om licenties voor bitcoin miners.

Overheden wereldwijd proberen op verschillende manieren het groeiende en opkomende ecosysteem rondom bitcoin te benaderen. Deze nieuwe wereld wordt vaak niet (goed) gevangen in de huidige wetboeken. Of je het er nu mee eens bent of niet, landen zullen er voorlopig alles aan doen om voor hen gunstige wetten op te stellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Fernando Silva Facetti, een van de schrijvers van het uitgebreide wetsvoorstel, is dit een mooie stap. Hij hoopt met deze nieuwe wet de groei van de mining activiteiten in het land te versnellen. Facetti zegt dat er een energieoverschot is in Paraguay. En dat klinkt bitcoin miners als muziek in de oren. Hun grootste kostenpost is energie. Als dat op een laag niveau zit, maken miners makkelijker winst.

Nieuwe regels voor de bitcoinindustrie klinkt niet altijd positief. Tegelijkertijd weten ondernemers op die manier wel waar ze op moeten rekenen als ze zich vestigen in een land. Als Paraguay wil dat miners naar hun land komen, moeten de voorwaarden gunstig zijn.

Naast de industrieën moeten er ook duidelijke definities komen voor bitcoin, cryptocurrency's, tokens en andere relatief nieuwe termen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsparaguay

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...