Paxful opent bitcoinschool in El Salvador

Paxful opent de deuren van een heuse bitcoinschool. Het handelsplatform wil in La Casa Del Bitcoin een leeromgeving creëren waar de lokale bevolking wat aan heeft. Het gebouw bevindt zich in de hoofdstad van het land, San Salvador.

Bitcoin is sinds september 2021 een wettig betaalmiddel in El Salvador. BTC is naast de Amerikaanse dollar een nationale munt van El Salvador. Een ander initiatief, MyFirstBitcoin, heeft ook een lokaal voor één dag in de week op dezelfde locatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Workshop

Om mensen op gang te helpen worden er verschillende workshops gehouden. De focus ligt op bitcoin en 'financiële inclusiviteit' in het land. Veel bewoners van El Salvador hebben geen toegang tot het online internationale bankverkeer. In principe kan iedereen bitcoin gebruiken. Maar je moet wel weten hoe dat moet.

Paxful is een peer-to-peer handelsplatform. Wanneer een heel land bezig is met bitcoin, kun je er als merknaam maar beter direct bij zijn. La Casa Del Bitcoin dient naast educatieve doeleinden dus ook als marketing voor Paxful.

De nadruk in het lespakket ligt op het gebruiken van bitcoin als betaalmiddel. Naast workshops en lessen kunnen andere partijen zich ook vestigen in het gebouw. De Built With Bitcoin Foundation maakt daar gebruik van. De non-profit organisatie gebruikt bitcoin om geld op te halen voor initiatieven rondom schoon drinkwater, educatie en bijvoorbeeld duurzame landbouw.

Paxful in El Salvador

Paxful wil zelf ook groeien in El Salvador. Volgens Will Hernandez van Paxful zag het bedrijf een groei van 300% in Salvadoraanse klanten: "Wat we meemaken is een moment van transformatie in El Salvador. Peer-to-peer-platforms stimuleren adoptie in opkomende markten, en als een door mensen aangedreven platform begrijpen we dat onderwijs cruciaal is voor de volgende adoptiegolf."

Paxful en El Salvador lijken dus een goede match.

Situatie in El Salvador

El Salvador is het eerste land ter wereld dat op deze manier bitcoin omarmt. Dat is met een bitcoinbril op natuurlijk geweldig nieuws. Tegelijkertijd loopt president Nayib Bukele ook tegen problemen aan. Een van die problemen is de kennis van de lokale bevolking.

Bitcoin is nieuw en het hele idee van decentraal geld in de praktijk is een groot experiment.

Onze redacteur Arnold was in september 2021 in El Salvador om te kijken hoe de implementatie van bitcoin er aan toe ging. De voorlopige conclusie was toen: bitcoin is uitgerold en je kunt er op veel plekken mee betalen. Maar een groot deel van de Salvadoranen kan nog niet met bitcoin omgaan.

De hele docu vind je hieronder:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...