Penpie DeFi Protocol getroffen door $27M exploit

515 totale weergaven

Penpie werd op 3 september 2024 gehackt, waardoor $27 miljoen aan crypto-activa verloren ging. De aanval veroorzaakte een daling van 40% in het inheemse token van Penpie, PNP.

DeFi Protocol Penpie doelwit van hack

Het decentralized finance (DeFi) protocol Penpie, gebouwd op het Pendle yield platform, werd op 3 september 2024 getroffen door een verwoestende exploit, die resulteerde in het verlies van $27 miljoen aan cryptomunten.

Deze aanval was gericht op meerdere tokens, waaronder Ethereum (ETH), sUSDE en gewrapte USDC, en werd uitgevoerd door een hacker die geavanceerde tools gebruikte om detectie te omzeilen.

$27 miljoen gestolen in Penpie-exploit

Blockchain beveiligingsbedrijf Cyvers identificeerde de verdachte activiteit en markeerde het adres van de hacker. Volgens de gegevens van Etherscan ontving de wallet van de aanvaller een eerste storting van 10 ETH, ter waarde van ongeveer $25.000, via Tornado Cash slechts enkele uren voor de exploit.

Na de aanval zag Penpie’s native token (PNP) een scherpe daling van 40%, en Pendle’s token (PENDLE) kende ook een daling van 8%.

Crisismanagement en reactie

Als reactie op de exploit heeft Penpie alle stortingen en opnames gepauzeerd om verdere verliezen te voorkomen. Pendle bevestigde dat zijn fondsen veilig bleven, maar pauzeerde uit voorzorg ook zijn contracten. Het Penpie team communiceerde regelmatig met de gemeenschap en gaf updates over hun acties om het protocol te beveiligen en de schade te beperken.

Penpie nam later contact op met de hacker via X en bood een premie aan in ruil voor de teruggave van het gestolen geld. Het team stelde zelfs juridische immuniteit voor, in de hoop dat de hacker het geld zou teruggeven als een witte hoed.

De groeiende dreiging van DeFi exploits

De Penpie exploit is slechts een van de vele aanvallen in een jaar vol crypto hacks. Volgens een rapport van Immunefi hebben hackers alleen al in 2024 meer dan $1,2 miljard gestolen, waarbij de verliezen in augustus $313 miljoen overschreden. DeFi-platforms zijn bijzonder kwetsbaar geweest, omdat hackers zwakke plekken in de beveiliging blijven uitbuiten om geld te stelen.

De toename van cryptodiefstallen, samen met de toenemende geavanceerdheid van deze aanvallen, benadrukt de behoefte aan betere beveiligingsprotocollen binnen de industrie. Naarmate meer projecten met soortgelijke uitdagingen te maken krijgen, zal de vraag naar robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen alleen maar toenemen.

Lees meer over:
Altcoinhackprotocolscam

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....