Pensioenfonds uit Australië wil in bitcoin investeren voor 1,8 miljoen leden

Het Australische pensioenfonds Rest Super kijkt naar investeringen in cryptocurrency’s.

“Het is nog steeds een zeer volatiele belegging, dus elke allocatie die we in cryptocurrency’s doen, zal waarschijnlijk deel uitmaken van onze gediversifieerde portefeuille”, zegt CIO Andrew Lill van Rest Super.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier dus om een manier om hun portfolio iets uit te breiden. Anno 2021 is het geen unicum meer als een pensioenfonds dit doet.

Het fonds heeft ruim $46,8 miljard aan assets onder beheer en zo’n 1,8 miljoen leden. Als de plannen worden doorgezet gaat een klein deel van hun vermogen richting bitcoin of andere producten in de industrie.

Poll

Zou jij bitcoin in je pensioenplan willen?
Voorzichtig

Het gaat bij pensioenfondsen vaak om kleine allocaties wanneer het over bitcoin gaat. Chief investment officer Andrew Lill geeft aan dat zijn werkgever digitale assets als een belangrijk onderdeel ziet van een portfolio, maar ze gaan er voorzichtig mee om. Volgens Lill is het een kwestie van tijd tot het aandeel van bitcoin groeit in hun portfolio,

Ook hier komt het woord inflatie voorbij. Lill: ”Ik denk dat het in een tijdperk van inflatie een potentieel goede plek kan zijn om te investeren.

Een woordvoerder van Rest Super gaf aan dat het bedrijf niet direct gaat investeren. Er komt meer bij kijken dan even een aankoop doen via een broker of beurs: “We houden ook rekening met de veiligheids- en regelgevingsaspecten van beleggen.”

Denk aan het kiezen van een opslagmethode voor bitcoin bijvoorbeeld. Ook hebben pensioenfondsen te maken met lokale regels van het land waar ze in zitten bijvoorbeeld. Zelfs als Rest Super wil, mogen ze niet all-in op bitcoin waarschijnlijk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...