Fidelity stopt bitcoin (BTC) in pensioenplan

Fidelity wil haar klanten in bitcoin laten investeren via hun pensioen. Een pensioenplan heet in de VS een zogenaamd 401(k) plan. Net zoals in Nederland gaat een deel van het salaris automatisch naar een pensioenplan.

Pensioenplan

Fidelity is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met 4.200 miljard dollar onder beheer, waaronder pensioenen. Ze zijn daarmee één van de grootste pensioenfondsen ter wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een behoorlijke stap in de adoptie dat werkenden ook in bitcoin sparen. Het is zakenkrant Wall Street Journal die het nieuws breekt.

De nieuwe functionaliteit moet in de zomer van dit jaar actief worden. De beheerskosten van een bitcoinrekening variëren tussen de 0,75% en 0,90%, afhankelijk van het belegde bedrag en de voorwaarden van de werkgever.

Veelkoppig monster

Fidelity is op diverse manieren actief op de bitcoinmarkt. Sinds eind 2018 als custodian van crypto-assets. Het bedrijf uit Boston is ook de eerste institutionele custodian van crypto assets in Canada.

Ze hebben een belang van 7,4% in het bitcoinminingbedrijf Marathon.

Voor de Europese markt bieden ze een zogenaamde exchange traded product (ETP) aan. Samen met Nexo bieden ze bitcoinleendiensten aan.

Jurrien Timmer, de directeur van de macro-afdeling bij Fidelity, heeft bitcoin vergeleken met Apple. In een paper is bitcoin omschreven als een ‘superieure vorm van geld’.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspensioen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...