PlanB: ‘Bitcoin gaat richting het interessante deel van de bullmarkt’

De populaire Nederlandse analist PlanB roept al enige tijd dat we in een bullmarkt zitten. Nu is het volgens de analist zelfs zo dat bitcoin richting het "meer interessante" gedeelte van de bullmarkt beweegt. PlanB onderbouwt dit met een indicator die hij de bull/bear indicator noemt.

"Weet dat de prijs geen rol speelt bij deze indicator, het telt slechts specifieke transacties die horen bij een bull/bearmarkt", aldus PlanB.

Hoe werkt deze indicator van PlanB?

Grappig genoeg wil de analist niet prijsgeven hoe deze indicator precies werkt. Als iemand vraagt naar de definitie van "specifieke transacties" dan antwoord PlanB simpelweg met "secret sauce." Hoe deze indicator exact in elkaar zit moeten we dus raden.

Wat PlanB wel prijsgeeft is dat de indicator niet per se het aantal transacties meet, maar de hoeveelheid bitcoin per transactie.

Daardoor levert de komst van Bitcoin Ordinals geen vertekend beeld op van de indicator.

Door Bitcoin Ordinals is het aantal dagelijkse transacties immers gigantisch gestegen, maar dat heeft niets te maken met de verdere adoptie van bitcoin als store of value. Sterker nog, de meeste puristen hebben het niet zo op Ordinals.

Nog even zijwaartse prijsactie

Als we de populaire Nederlandse analist mogen geloven hebben we voor bitcoin nog een aantal maanden van zijwaartse koersactie voor de boeg. Dit is in ieder geval wat we meestal zien in aanloop naar de halving, die momenteel voor april 2024 op de planning staat.

De enige wildcard die we lijken te hebben is de Spot Bitcoin ETF, die er in rap tempo aan lijkt te komen voor de Verenigde Staten. Er bestaat zelfs een kans dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Spot Bitcoin ETF in 2023 al goedkeurt.

Dat zou een gigantische koersexplosie kunnen opleveren, waardoor dit soort modellen en de resultaten uit het verleden niet meer overeenkomen met de realiteit. Voor ons zou dat natuurlijk het mooiste scenario zijn, maar de financiële markten blijven een onvoorspelbaar beestje.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....