‘Politici in Washington kunnen bitcoin verpesten’

De Amerikaanse senator Ted Cruz waarschuwt in zijn podcast voor de invloed van de Amerikaanse politiek op bitcoin (BTC). Hij denkt dat regels vanuit de Verenigde Staten roet in het eten kunnen gooien voor de industrie.

Cruz heeft zelf ook bitcoin. Eerder dit jaar maakte hij een nieuwe aankoop bekend. Ook gebruikt de politicus bitcoin in zijn campagnes. De staat van Cruz, Texas, is een populaire plek voor miners en andere bitcoinbedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inflatie

In de podcast 'Verdict with Ted Cruz' deelt hij zijn visie op de rol van de overheid rondom bitcoin. Het onderwerp van bitcoin komt voorbij omdat Cruz praat over inflatie.

Hij wijst politici aan als de schuldige voor de huidige inflatiecijfers van 8,5% in de VS. Dit soort ontwikkelingen zorgen volgens Cruz voor een snellere acceptatie van bitcoin. Hoe hoger de inflatie, hoe sterker het verhaal rondom bitcoin wordt.

"Zoals je weet, ben ik een groot voorstander van Bitcoin, ik ben een groot voorstander van cryptocurrency. Ik vind het een ontzettend belangrijke innovatie", zegt Cruz.

Vluchten

In tijden van hoge inflatie vluchten mensen vaak naar andere assets. Bezittingen die de overheid (of bank) bij kan drukken. Goud, vastgoed en sinds een aantal jaar hoort bitcoin ook in dit rijtje.

Bitcoin heeft zich nog niet bewezen als dé vluchtroute voor de hele wereld. Wel komt het steeds vaker voorbij als suggestie om te sparen. Ook Cruz speelt hier handig op in: "Het aantal Bitcoin kan niet meer dan 21 miljoen worden. Uiteindelijk is een valuta een ruilmiddel en een manier om de waarde van het ene product ten opzichte van een ander product vast te stellen."

Cruz verwacht niet dat adoptie van bitcoin in de Verenigde Staten vanuit het landsbestuur komt. Het moet komen vanuit mensen zelf. Cruz: "Als je politici hebt die goederen en diensten devalueren, zoeken mensen naar andere manieren om waarde op te slaan."

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...