Populaire analist speculeert over bitcoin koers

De populaire pseudonieme analist DonAlt, die erin slaagde om de bodem van november 2022 vrijwel exact te voorspellen voor bitcoin, geeft nu aan dat hij weer over een instapmoment nadenkt. DonAlt kocht zijn bitcoin in november 2022 rond de bodem van 15.500 dollar en verkocht uiteindelijk bijna exact de top van 2023. Inmiddels lijkt hij weer langzaam bullish te worden over bitcoin en loert hij op een instapmoment.

Twee instapmomenten voor bitcoin

Voor DonAlt zijn er twee smaken als het gaat over een nieuw instapmoment voor bitcoin. De eerste is als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Spot Bitcoin ETF van BlackRock afwijst. Dan zou de koers volgens de analist kunnen terugvallen tot de 19.400 dollar en dat zou dan een goed instapmoment vormen.

Als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock wel goedkeuring krijgt, dan probeert hij zo snel mogelijk na de bekendmaking van dat nieuws in te kopen, om vervolgens rond de 32.000 tot 35.000 dollar te verkopen.

Het is echter nog maar de vraag of veel mensen na het nieuws over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van bijvoorbeeld BlackRock daadwerkelijk de kans krijgen om bitcoin überhaupt in te kopen tegen de koersen van 32.000 tot 35.000 dollar.

Op het moment van schrijven kan dat nog wel, want bitcoin handelt momenteel op een koers van 26.040 dollar en heeft het de afgelopen 24 uur behoorlijk moeilijk gehad met een daling van 1,64 procent.

DonAlt maakt zich geen zorgen

Ook als de bitcoin koers verticaal gaat na de eventuele goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock maakt DonAlt zich geen zorgen. Hij verwacht dan alsnog in te kunnen stappen rond de 35.000 dollar, omdat hij een terugval naar die koersen verwacht.

Hoe hij dat precies voor zich ziet is overigens niet duidelijk. Ergens is het namelijk vreemd om een correctie naar de koers van 35.000 dollar te verwachten als BlackRock een ETF krijgt in de Verenigde Staten.

De meeste analisten verwachten dat bitcoin dan echt in de maanmodus gaat, wat de kans klein maakt dat we daarna daadwerkelijk nog naar koersen van rond de 30.000 dollar zakken. Maar goed, DonAlt heeft vaker gelijk gehad en op de financiële markten kunnen we natuurlijk niets helemaal uitvlakken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....