Populaire analist voorspelt gigantische uitbraak voor bitcoin

De doorgewinterde bitcoin-analist Tone Vays is ervan overtuigd dat de huidige consolidatiefase voorafgaat aan een gigantische uitbraak voor bitcoin. In een nieuwe strategie-sessie voor zijn ruim 120.000 abonnees op YouTube legt Vays uit dat een periode van consolidatie gezond is voor de koers, omdat dit betekent dat bitcoin even op adem kan komen voordat het zijn bullish momentum voortzet.

Voorbeeld uit de bearmarkt

Als voorbeeld voor het belang van een consolidatiefase voor het doorzetten van een trend verwijst Vays naar de bearmarkt. In de periode tussen mei en juni 2022 viel de koers na een kort periode van afkoeling ook verder naar beneden onder de psychologische grens van 20.000 dollar door.

"Consolidatie leidt uiteindelijk tot het doorzetten van trends. Dat zagen we ook in mei 2022. De consolidatie van dat moment werd voorafgegaan door een gigantische koersval en ging daarna zelf vooraf aan een nieuwe klap omlaag voor bitcoin", aldus Tone Vays.

Hoewel Vays hiermee een bearish voorbeeld geeft voor de koers, zegt hij dat bitcoin nog altijd in zijn opwaartse trend zit zolang de koers tussen de 27.500 en 28.500 dollar blijft handelen. "We hebben nu een range, dus laten we kijken of het lukt om weer naar de bovenkant te bewegen. Ik ben optimistisch en denk dat consolidatie goed is. Hoe langer we in deze range doorbreken, hoe beter de uitbraak deze week zal zijn", zo spreekt de analist op YouTube.

Meest indicatoren bullish

Ook als Vays naar de meer lange termijn kijkt zien de meeste indicatoren er op dit moment heel bullish uit voor bitcoin. "Als je kijkt naar de maandelijkse indicatoren. De basis maandelijkse indicatoren - RSI, MACD en CMF - dan zijn die super bullish. De RSI raakt een klein beetje oververhit, maar buiten dat zijn ze super bullish", zo gaat Vays verder.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 27.900 dollar en lukt het maar niet om de grens van 28.000 dollar definitief te heroveren voor de bulls. Wat dat betreft is er nog wel werk aan de winkel om de bullish trend van de afgelopen weken door te zetten. Volgens Tone Vays zal een uitbraak echter niet lang op zich laten wachten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....