Populaire handelaar waarschuwt voor fikse daling van bitcoinprijs

454 totale weergaven

Een populaire handelaar waarschuwt dat bitcoin (BTC) één slecht nieuwsbericht is verwijderd van een massale uitverkoop.

Volgens de pseudonieme analist DonAlt (484.400 Twitter-volgers) is het neerwaartse risico voor bitcoin en de rest van de cryptomarkt nu "aanzienlijk hoger" dan een half jaar geleden toen de markten getuige waren van de spraakmakende ineenstorting van FTX.

“Het risico op een neerwaartse trend is nu aanzienlijk hoger dan zes maanden geleden. Nu memecoins aan het pompen zijn en oplichters iedereen oplichten die ze kunnen, zijn er steeds minder redenen om omhoog te gaan. Ik moet gewoon een reden vinden om te verkopen".

In een andere tweet legt DonAlt uit dat de stijging van 100% van bitcoin vanaf het dieptepunt van november 2022 waarschijnlijk slechts een opleving is binnen een macro-bearmarkt. Kortom, in zijn ogen, is er nog lang geen sprake van een bullmarkt.

Hoewel de analist van mening is dat bitcoin nog niet in bullish terrein zit, blijft hij standvastig dat $16.000 de bodem is voor deze bearcyclus. Wel is alles in de buurt van $20.000 nog steeds "een geweldige koop". Onder de $20.000 noemt hij zelfs een "koopje".

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...