Warren Buffet dumpt 13,3 miljard dollar aan aandelen, een waarschuwing voor bitcoin?

Warren Buffet’s Berkshire Hathaway heeft $13,3 miljard aan aandelen verkocht en de blootstelling aan contanten en Amerikaanse staatsobligaties verhoogd in het eerste kwartaal van 2023, volgens het laatste kwartaalverslag.

Aandelendump

Het bedrijf heeft ook $4,4 miljard besteed aan de aankoop van zijn eigen aandelen en $2,9 miljard aan de aandelen van andere beursgenoteerde bedrijven. De verkoop van aandelen door Warren Buffet’s Berkshire Hathaway is op te vatten als een waarschuwing voor bitcoin en bijvoorbeeld goud

Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffet, heeft een winst van $35,5 miljard geboekt in het eerste kwartaal van 2023. Dit is een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen de winst $5,6 miljard was. De operationele winst van het bedrijf bedroeg ruim $8 miljard en de winst van de verzekeringsactiviteiten van Berkshire Hathaway steeg van $167 miljoen naar $911 miljoen in Q1 2023.

En bitcoin?

Volgens Michaël van de Poppe fungeert $27,800 nu als weerstand, nu de prijs een dalende trend vertoont. Van de Poppe verwacht een verdere correctie van de koers, maar kijkt uit naar het CPI-cijfer voor de maand april dit jaar. Dat cijfer wordt woensdag 10 mei om 14.30 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt.

Volgens analist Gert van Lagen behoort een daling naar $25.200 tot de mogelijkheden, maar op de lange termijn ziet het plaatje er nog positief uit volgens hem.

Lees meer over:
aandelenBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...