‘President Biden dichtbij akkoord over Amerikaans schuldplafond’

Als we een recent artikel van Reuters mogen geloven, dan is er een akkoord bereikt tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Republikein Kevin McCarthy om het schuldplafond te verhogen. Dat moest vandaag of morgen ook wel gebeuren, omdat de reserves van de Verenigde Staten opraken en ze waarschijnlijk vanaf 1 juni zonder geld zouden zitten.

Nu lijkt een akkoord, op een paar details na, dus niet ver weg meer.

Bitcoin in het groen

Bitcoin reageert in eerste instantie goed op het nieuws, want het is de dag met groene cijfers begonnen. Voor de afgelopen 24 uur staat er een plus van ongeveer 1 procent op de borden en de koers staat op het moment van schrijven weer boven de 27.000 dollar.

Kan dit dan de katalysator zijn voor de bulls om het momentum terug te winnen van de bears? Dat moeten de komende dagen uitwijzen.

In principe is het akkoord over het schuldplafond geen grote verrassing. Uiteindelijk was dit de enige realistische uitkomst van het vooral politieke drama.

“Het Witte Huis en de vertegenwoordigers van de House Republicans hebben een akkoord bereikt om een faillissement van Amerika te voorkomen”, zo zouden de bronnen van Reuters verteld hebben.

Nog niet helemaal

Een andere bron weet te melden dat het akkoord nog niet helemaal in kannen en kruiken is. “Maar ik weet niet zeker of het helemaal in kannen en kruiken is. Het kan zijn dat er nog één of twee kleine dingen geregeld moeten worden. Maar we zijn dichtbij genoeg om verder te gaan”, aldus een volgende anonieme bron.

De exacte details ontbreken op dit moment nog, maar de onzekerheid lijkt hiermee in ieder geval uit de markt, omdat een akkoord niet lang meer op zich laat wachten.

Waarschijnlijk zal dit geen grote impact op de bitcoin koers hebben, maar de focus van de markt kan nu weer op meer belangrijke zaken.

Voor nu lijkt het belangrijkste moment op de kalende de volgende rentevergadering van de Federal Reserve, die voor 14 juni op de planning staat. Dat wordt waarschijnlijk het moment waarop de Federal Reserve eindelijk de rentepauze aankondigt en de agressieve campagne van verhogingen voorbij is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....