President Wit-Rusland hint naar gelegaliseerd Bitcoin mining

Wit-Rusland zou wel eens het volgende land kunnen zijn dat Bitcoin mining gaat legaliseren. Althans, deze stap zou geen verrassing zijn, als we luisteren naar de uitspraken van president legaliseert Loekasjenko.

Bitcoin in Wit-Rusland

Het is géén officiële aankondiging, maar de opmerkingen van de president van het land zijn serieus. Tijdens de opening van de ‘Petrikovsky Mining and Processing Plant‘ riep president Wit-Rusland Alexander Loekasjenko op om Bitcoin te minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ze wachten nergens op ons, maar áls er iemand wacht, dan (…) misschien op de mijnlocaties. We hebben veel plekken hier in Petrikiv, bedenk iets om met de elektriciteit te doen, begin met het minen van cryptovaluta.”

Het is een wat cryptische hint aan het mijnbedrijf om zich te storten op Bitcoin mining. Daarmee zouden ze zich aansluiten bij onder andere Iran en Kazachstan, waar nationale strategieën zijn opgezet om als land Bitcoin te minen.

De president is van mening dat Wit-Rusland verschillende locaties en voldoende elektriciteit heeft die kan worden gebruikt om Bitcoin mining datacentra te openen. Daarnaast is de handel in cryptocurrency sinds december 2017 al legaal in het land.

Digitale valuta zijn momenteel vrijgesteld van belastingen en de staat promoot het gebruik ervan. Wat dat betreft zou het niet raar zijn als de staat zich ook op schone Bitcoin mining gaat richten (met overtollige elektriciteit).

Vorig jaar opende de grootste bank van het land ook al een dienst waardoor klanten cryptovaluta konden kopen en verkopen met VISA-betaalkaarten.

Andere landen

Iran was een van de eerste landen die Bitcoin mining op nationaal niveau legaliseerde. Het was het gevolg van handelssancties: Bitcoin gaf een manier om ongecensureerd handel te drijven (met onder ander Venezuela).

Miners met een licentie, kregen goedkeuring om Bitcoin te minen. Ze moesten de winsten echter wel aan de centrale bank van het land verkopen. Momenteel zijn de mining farms echter (nog enkele weken) uitgezet, omdat er elektriciteitsproblemen ontstonden in grote steden. Hierdoor werden alle mining-activiteiten drie maanden verboden.

Kazachstan werd hub voor Bitcoin mining, nadat China een verbod oplegde. Veel miners vertrokken naar het Midden-Aziatische land en daardoor steeg het land qua (geschatte) rekenkracht van de vijfde naar de tweede plaats.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Lees meer