Prijs bitcoin daalt $1.500 in enkele minuten, $340 miljoen aan longs geliquideerd

Bearish Bitcoin

De bitcoin koers is binnen luttele minuten ruim 6% gedaald. De prijs van de grootste cryptovaluta daalde van ongeveer $23.000 tot onder de $21.400.

Bitcoinprijs

Daarmee verloor de waarde van één bitcoin zomaar $1.600. Nadat de koers enkele dagen geleden nog met de $25.000 flirtte, is er weer een downtrend ingezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Prijs bitcoin daalt $1.500 in enkele minuten, $340 miljoen aan longs geliquideerd

De laatste keer dat de koers rond dit niveau schommelde was alweer vier weken geleden, aan het eind van juni.

Vlak na de daling veerde de koers weer op om te stabiliseren rond de $22.000.

Liquidaties

De plotselinge volatiliteit heeft ook gevolgen voor de hefboomposities die open stonden, en dan met name de longs. Binnen enkele minuten zou er meer dan $340 miljoen aan longs zijn geliquideerd. Met name bij OKEx, Bitfinex en Binance kwamen veel long-posities onder water te staan.

Prijs bitcoin daalt $1.500 in enkele minuten, $340 miljoen aan longs geliquideerd

Met een long speculeert een belegger op een prijsstijging. Je kunt ook een short openen, waarbij je winst maakt als bitcoin daalt. Gok je verkeerd, dan loop je het risico dat de positie geliquideerd wordt en je je inleg kwijt bent.

Lange termijn

Begin je te twijfelen door deze prijsdaling? Kijk dan even naar deze tweet van Binance-baas CZ.

Hij laat zien hoe de koers een jaar geleden nog ongeveer $46.000 was, maar dat de prijs van bitcoin in de drie jaren ervoor op respectievelijk $11.800, $10.300 en $6.300 stond. Vele malen goedkoper dan vandaag de dag, dus!

Om het nog wat extremer te stellen: precies zes jaar geleden stond bitcoin nog onder de $1.000 en halverwege augustus 2015 kostte één bitcoin nog maar ~$250. Heb jij geduld genoeg, of zit jij in bitcoin voor de korte termijn? Laat het ons weten in onderstaande poll.

Poll

Ik zit in bitcoin voor ...

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!