ProShares wil met ‘UltraBitcoin Strategy ETF’ meer marktaandeel pakken

Crypto app analyse

ProShares Trust, een Amerikaans beleggingsfonds dat geregistreerd staat bij de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft onlangs een registratieverklaring ingediend bij de SEC. Het fonds biedt verschillende series van effecten aan, waaronder ETF’s en andere beleggingsproducten.

ProShares UltraBitcoin Strategy ETF is een fonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het fonds heeft nog geen ticker en de kosten zijn nog niet bekendgemaakt. Het is onderdeel van het ProShares Trust, een beleggingsfonds dat geregistreerd staat bij de SEC en bestaat uit meerdere delen. Het doel van het fonds is om beleggers blootstelling te geven aan verschillende markten en sectoren door middel van ETF’s die zijn ontworpen om de prestaties van specifieke indexen of benchmarks te volgen. In dit geval dus gericht op zaken als bitcoin futures en andere financiële producten rondom het netwerk.

Dit soort fondsen zijn geen garantie op succes. Dat is ook te zien in de prestaties van de overkoepelende ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO).

ProShares wil met 'UltraBitcoin Strategy ETF' meer marktaandeel pakken

Het fonds heeft als doel om beleggers blootstelling te geven aan verschillende markten en sectoren door middel van ETF’s die zijn ontworpen om de prestaties van specifieke indexen of benchmarks te volgen. Het fonds kan ook gebruik maken van hefboomwerking (leverage) om het rendement te verhogen, maar dit brengt ook extra risico’s met zich mee.

Voor de liefhebbers: De registratieverklaring is bedoeld om potentiële investeerders te informeren over de kenmerken en risico’s van deze effecten. Het document bevat informatie over het beleggingsbeleid van het fonds, de kostenstructuur, de risicofactoren en andere belangrijke informatie die nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen over het investeren in deze effecten.

ProShares Trust wordt beheerd door ProShare Advisors LLC, een dochteronderneming van ProShare Capital Management LLC. Het fonds is opgericht in 2002.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...