R. Kiyosaki: Bitcoin wordt onbetaalbaar wanneer CBDC de markt betreedt

Na de lancering van de 'FedNow Service' in juli, de directe betalingsinfrastructuur ontwikkeld door de Amerikaanse Federal Reserve, uitte Robert Kiyosaki bezorgdheid over de implicaties ervan en drong er bij zijn volgers op aan om bitcoin (BTC), goud, zilver en contant geld op te slaan, eerder dan later.

Specifiek zegt de auteur van het best verkochte persoonlijke financiële boek 'Rich Dad Poor Dad' dat de "FED CBDC eraan komt". Hierbij verwijst hij naar het wijdverbreide idee dat het 'FedNow'-betalingsysteem de voorbereiding is voor de introductie van een nationale centrale bank digitale valuta (CBDC), in een bericht op X op 29 september.

Volgens Kiyosaki kan de Fed CBDC leiden tot het verlies van privacy, maar ook tot een waardestijging van goud, zilver, bitcoin en contant geld, die hij als "onbetaalbaar" beschouwt, en hij suggereert om in deze activa te investeren en ze "nu op te slaan voordat het te laat is."

Inderdaad, het 'FedNow'-systeem is officieel gelanceerd op 20 juli 2023, te midden van kritiek vanuit alle politieke hoeken in de Verenigde Staten, waaronder de Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., die waarschuwde dat een CBDC kan leiden tot "financiële slavernij en politieke tirannie."

Ter herinnering, de auteur van 'Rich Dad Poor Dad' heeft onlangs ook opgemerkt dat de tijd aan het opraken was om de vlaggenschip gedecentraliseerde financiële (DeFi) activa te verkrijgen, evenals goud en zilver, die hij benadrukte als nog steeds een relatief goedkope investering.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...