Rapport van PwC: 1.4 miljard mensen hebben geen toegang tot financiële diensten

Volgens een recent rapport van PwC blijft financiële inclusie, oftewel toegang tot en gebruik van essentiële financiële diensten, een wereldwijde uitdaging voor miljarden mensen. Meer dan 1,4 miljard mensen, of 24% van de volwassen wereldbevolking, hebben geen toegang tot deze diensten.

Het rapport, getiteld “Enhancing the social handprint of financial service providers”, belicht hoe financiële dienstverleners hun sociale impact – of ‘social handprint’ – kunnen verbeteren. Dit kan bijdragen aan financiële inclusie, economische ontwikkeling en aanhoudende bedrijfsgroei. Een positieve sociale handprint kan bedrijven ook helpen nieuwe markten te vinden, innovatie te stimuleren en bedrijfsgroei te bevorderen.

Een van de belangrijkste bevindingen van het rapport is de potentie van blockchain-technologie om nieuwe financiële oplossingen te stimuleren. Innovaties zoals stablecoins en cash ramps op openbare blockchain-netwerken hebben snelle en betaalbare betalingsmogelijkheden mogelijk gemaakt, zelfs over grenzen heen. Deze technologieën kunnen vooral voordelig zijn voor financieel onderbediende bevolkingsgroepen.

Het rapport introduceert ook een wereldwijd financieel inclusiekader, ontwikkeld door PwC in opdracht van de Stellar Development Foundation. Dit kader helpt financiële dienstverleners te beoordelen hoe hun oplossingen bijdragen aan financiële inclusie in specifieke lokale contexten.

Echter, ondanks de voordelen van blockchain, benadrukt het rapport dat vertrouwen opbouwen de grootste uitdaging blijft voor aanbieders van blockchain-oplossingen. Dit komt deels door een gebrek aan bedrijfsbestuur, beperkte marktervaring en inconsistente gegevensverzamelingspraktijken.

In conclusie, terwijl blockchain-technologie veelbelovend is voor het bevorderen van financiële inclusie, is er nog werk aan de winkel om het volledige potentieel ervan te realiseren en het vertrouwen van de consument te winnen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...