Red Bull Racing tekent deal van $150 miljoen met bitcoinbeurs Bybit

Het F1-team van Red Bull heeft een sponsordeal van $150 miljoen getekend met Bybit. Red Bull Racing krijgt $50 miljoen per jaar op de rekening gestort.

Bybit is onder andere bekend van hun derivaten. De cryptobeurs verwerkte de afgelopen 24 uur meer dan $5 miljard aan handel. Red Bull Racing is natuurlijk vooral bekend door de Nederlander Max Verstappen. De coureur was eerder al te zien in een advertentiecampange voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bybit en Red Bull

Bybit is net als veel andere bedrijven in de industrie druk in de weer met marketing. Met name grote sportmerken vallen in de smaak. Volgens Red Bull is dit de grootste sponsoring van een cryptocurrency bedrijf tot nu toe.

Bybit wordt onderdeel van Oracle Red Bull team als ’team partner’. Bij die rol hoort onder andere ook de uitgifte van een ’team token’. Bij dit soort marketingcampagnes hoort ook wat positieve PR: Bybit geeft aan dat ze zich ook gaan richten op educatie rondom cryptocurrency.

Volgens het persbericht wordt Bybit ook een speeltuin voor tech. Als tech incubator wordt er brijvoorbeeld geëxperimenteerd met lessen over bitcoin, maar ook het promoten van ‘groene energie’ is onderdeel van de plannen.

Sponsoring

Bybit is gevestigd in Singapore en heeft naar eigen zeggen meer dan 6 miljoen klanten. De omzet van het bedrijf is dusdanig groot dat ze voor honderden miljoenen dollars aan marketingbudget hebben. Concurrenten als Binance en FTX hebben de weg naar de topsport inmiddels ook gevonden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...