Rich Dad Poor Dad auteur: “Koop nu bitcoin, voordat de markt instort”

bull markt bitcoin prijs koers BTC

Volgens de beroemde auteur Robert Kiyosaki van het boek Rich Dad Poor Dad is het heel belangrijk om nu bitcoin, goud en zilver te kopen. "Mensen vragen mij continu naar mijn gedachten over de bitcoin koers in 2025. Mijn antwoord is dat het een stomme vraag is. Een belangrijkere vraag is hoeveel goud, zilver en bitcoin je VANDAAG bezit? Goud, zilver en bitcoin zijn koopjes vandaag, maar morgen niet. Amerika is blut", aldus Kiyosaki.

Bitcoin koers van 120.000 dollar

Volgens jaar verwacht Kiyosaki een bitcoin koers van 120.000 dollar, zo deelde hij in een eerdere voorspelling. Uiteindelijk verwacht de analist dat de bitcoin koers richting de 500.000 dollar per bitcoin gaat in 2025.

Deze voorspellingen komen overeen met de grote zorgen die Kiyosaki heeft over de hoeveelheid geldprinterij die we in het financiële systeem zien.

Zijn advies is om actie te ondernemen en schaarse assets als bitcoin, goud en zilver te kopen. Dat is een betrekkelijk eenvoudig advies en behoorlijk rechtdoorzee.

Je moet het ook maar durven om zo duidelijk financieel advies te delen op het internet. Al is Kiyosaki daar überhaupt niet vies van. De bekende auteur roept al jaren dat er een gigantische crash aankomt.

Wanneer komt de crash?

De grote vraag is wanneer die crash precies komt. Voorlopig blijft de Amerikaanse economie zich bijvoorbeeld enorm stabiel houden. Tegen alle verwachtingen in draait de economie in Amerika door, ondanks alle renteverhogingen van de centrale bank.

Al zal het niet lang duren voordat de geldprinters weer aanmoeten, omdat de Amerikaanse overheidsschuld simpelweg te groot is om lang deze hoge rentes te kunnen dragen.

Zolang de rentes op dit niveau blijven, lopen de rentekosten van de Amerikaanse overheid gigantisch op en dat kan gevaarlijke vormen aannemen.

We moeten op dat moment echter ook nog maar zien in hoeverre bitcoin stand kan houden. Bitcoin heeft in zijn 14-jarige bestaansgeschiedenis immers nog nooit een recessie meegemaakt. Als die er komt, kan ook bitcoin daar veel last van krijgen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....