Rijke durfkapitalisten stuwen de prijs van Bitcoin aandelen omhoog, bedrijven profiteren

Bitcoin is hot. Dat geldt niet alleen voor de munt, maar ook voor de industrie er omheen. Beurzen, brokers, miners en andere bedrijven halen miljoenen dollars binnen bij investeringsrondes. Waar komt dit geld vandaan?

Volgens Henri Arslanian, crypto lead bij PwC, stuwen rijke durfkapitalisten de waard van bedrijven in de wereld van bitcoin flink omhoog. En dat heeft gevolgen voor de kleinere investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeren

Investeren in bitcoin werd jarenlang gezien als te risicovol. Inmiddels zitten we in een andere fase. Banken, grote investeerders en andere instituten willen ook meedoen in de actie in dit groeiende ecosysteem. Er valt ook veel rendement te halen door te investeren in de juiste startups.

Het meest in het oog springende voorbeeld is Coinbase. Het Amerikaanse bedrijf ging eerder dit jaar zelf met hun aandelen naar de beurs. Op dit moment is de waarde van alle aandelen (COIN) zo’n $49 miljard.

Arslanian ziet dat grote spelers zoals durfkapitalisten en pensioenfondsen de kleinere investeerders en family offices wegdrukt in de jacht op ‘de nieuwe Coinbase’: ”Grote investeerders doen biedingen voor een hoge prijs. Dat gebeurt veel bij jonge bedrijven die tussen de $5 en $20 miljoen waard zijn. De prijzen worden opgeblazen.”

Als je de prijs voor aandelen (en daarmee het vroeg instappen) oppompt zullen de kleinere partijen afhaken.

Volgens Arslanian kunnen partijen zoals pensioenfondsen niet op veel plekken terecht. Er zijn weinig bedrijven die direct $100 miljoen of meer zoeken als investering. Dat maakt de beschikbare investeringsopties klein. En dat heeft dus als gevolg dat kleinere partijen hier weer uit de markt worden gedrukt.

Het is dringen geblazen. Goed nieuws voor ondernemers, dat dan weer wel.

Ontwikkeling

De industrie is nog volop in ontwikkeling. Langzaam maar zeker worden de regels en richtlijnen rondom bedrijven in de bitcoin industrie duidelijker. Dat maakt het makkelijker om te investeren.. Arslanian ziet ook dat er steeds meer overnames zijn binnen de industrie, de grotere spelers slokken de kleintjes op.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndustrie

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...