Ripple koers verwachting: XRP crypto ETF aangevraagd, gaat Ripple nog stijgen deze maand?

700 totale weergaven
xrp |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Terwijl de strijd tussen Ripple en de Securities & Exchange Commission (SEC) nog niet voorbij is, heeft investeringsfirma Canary Capital bij de Amerikaanse regulator een aanvraag gedaan voor een XRP ETF. Deze aanvraag deed Canary Capital vorige week dinsdag, ongeveer een week nadat Bitwise ook een XRP ETF heeft aangevraagd.

Ondanks deze aanvragen voor een crypto ETF, wat positief kan zijn voor de toekomst van XRP, lijkt de koers nog niet te stijgen. XRP is in 24 uur tijd met 1% gedaald en ligt deze donderdagmiddag op $ 0,5265. In dit artikel kijken we hoeveel XRP mogelijk waard kan worden als gevolg van deze ETF aanvragen en wanneer de altcoin uit consolidatie kan breken.

Instituties doen aanvraag voor XRP ETF

Afgelopen dinsdag heeft Canary Capital een aanvraag gedaan voor een XRP ETF, een week nadat Bitwise dit deed. Andere instituties zoals Grayscale zijn ook bezig met een XRP ETF, met nog meer die de komende tijd kunnen volgen. De hogere institutionele interesse in XRP kan leiden tot koersstijgingen op langere termijn.

Hoewel de rechtszaak tussen Ripple vs SEC nog niet voorbij is, heeft de SEC wel toegegeven at XRP geen effect is, waardoor het enkel nog gaat om de boete die de SEC eist van Ripple.

Ripple is dit jaar druk bezig geweest met het sluiten van nieuwe partnerschappen met onder andere banken. Ook is het bedrijf bezig met het lanceren van zin eigen stablecoin, RLUSD, die 1:1 gekoppeld zal zijn aan de dollar en Ripple veel meer liquiditeit kan geven.

Ondanks de positieve signalen voor de toekomst van Ripple, blijft de koers stagneren nadat deze aan het begin van de maand is ingestort op de 50 cent. Daarnaast blijven technische signalen redelijk bearish voor XRP.

Toch blijkt uit gegevens van Coinglass dat XRP vandaag een positieve long/short verhouding van 1,19 heeft, met meer mensen die een long (koop) positie hebben dan een short (verkoop) positie.

 

Gaat Ripple nog stijgen deze maand?

Als we kijken naar de activiteit van de XRP koers in de afgelopen week, kun je het huidige sentiment van XRP investeerders beschrijven als “kom op, doe iets”. Op het moment ligt XRP nog een kleine 0,4% hoger dan een week geleden, wat vlak na de grote crash was. Deze crash heeft alle gains van Ripple in september ongedaan gemaakt en leidde tot een 2% daling in de afgelopen 30 dagen.

Net als de koers zelf, bewegen de 30-daagse (geel) en 200-daagse (blauw) moving averages zo goed als zijwaarts. Als XRP echter op dit niveau blijft, zal de 30-daagse moving average binnenkort onder de 200-daagse dalen en kan dit een bearish ‘Death Cross’ vormen op de dagelijkse grafiek.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van Ripple ligt nog steeds onder 40, wat wijst op een bearish sentiment dat niet veel sterker is geworden in de afgelopen dagen. Vroeg of laat zal XRP uit consolidatie breken, wat voorlopig aan beide kanten zou kunnen zijn.

Een breakdown onder $ 0,52 kan leiden tot verdere dalingen richting $ 0,49, gevolgd door de jaarlijkse low vlak onder $ 0,42. Een breakout boven $ 0,54, waar ook de 200-daagse moving average ligt, kan leiden tot stijgingen richting de 30-daagse moving average van $ 0,57 en de resistance levels van $ 0,64 en $ 0,69.

Het is voorlopig belangrijk om de levels van $ 0,52 en $ 0,54 in de gaten te houden, hoewel het momenteel spannender is om te kijken hoe verf opdroogt. Afhankelijk van welke kant Ripple opgaat na deze consolidatie, zou de altcoin een grote stijging of daling mee kunnen maken.

In het positieve geval zou XRP het jaar kunnen afsluiten met een nieuwe jaarlijkse piek rond $ 0,75 en in een bearish geval zal de altcoin rond $ 0,50 blijven hangen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

De meest veelbelovende alternatieven voor XRP

Totdat er meer positief Ripple nieuws naar boven komt, zouden stijgingen in de XRP beperkt kunnen blijven, zelfs na een opleving van de crypto markt. Veel investeerders maken dan ook gebruik van deze dip om te investeren in andere veelbelovende altcoins, die de komende maanden kunnen exploderen in waarde.

Deze middag kijken we naar twee van de beste opkomende cryptomunten die nu nog voor een lage prijs te koop zijn in de presale. Deze altcoins proftieren niet van grote hype, maar bieden ook een unieke vorm van utility waardoor ze op korte termijn de lucht in kunnen gaan, maar ook behoorlijk kunnen groeien op lange termijn.

Pepe Unchained ($PEPU)

Terwijl veel investeerders hun hoop hebben voor Ripple, is het omgekeerde waar voor de presale van Pepe Unchained ($PEPU). Zowel grote als kleine investeerders vliegen massaal de presale binnen, waardoor het project al meer dan $ 18,5 miljoen heeft opgehaald. De tijd dringt voor nieuwe investeerders, omdat Pepe Unchained binnenkort zijn Layer-2 blockchain zal lanceren, waardoor $PEPU veel meer waard zou kunnen worden.

De opkomende blockchain profiteert van de voordelen van Ethereum, maar dan met lagere transactiekosten en hogere snelheden. Ook zal de blockchain zijn eigen block explorer, gedecentraliseerde exchange (DEX) en launchpad voor zowel meme coins als andere projecten krijgen. $PEPU staat hier centraal en is bijvoorbeeld nodig voor transactiekosten en het lanceren van nieuwe coins.

Je kunt $PEPU kopen voor $0,00995 per stuk, met gebruik van ETH, USDT, BNB of creditcard. De prijs van $PEPU zal in ongeveer 24 uur stijgen naar $ 0,00996, dus als je vandaag koopt, krijg je extra korting. Haal nog meer uit Pepe Unchained door $PEPU te staken, waarmee j nog een APY van 118% verdient op het moment van schrijven.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Crypto staking is een uitstekende manier om passief inkomen te verdienen voor het vasthouden van je favoriete altcoins, die naar verwachting ook nog meer waard worden. De nieuwe Crypto All-Stars ($STARS) maakt het mogelijk om je meme coins te staken om extra geld te verdienen en jezelf te helpen een echte Diamond Hand te worden.

De MemeVault is een uniek staking platform van Crypto All-Stars, die het mogelijk maakt om meerdere meme coins van verschillende blockchains bij elkaar te staken. Door dit te doen verdien je passief $STARS als beloning, tokens die kunt vasthouden om een vermenigvuldiger te krijgen op je beloningen uit de MemeVault.

Naast zijn indrukwekkende utility, heeft Crypto All-Stars een fraai design, waardoor het snel de aandacht weet te trekken van investeerders en $STARS mogelijk viraal kan gaan. Nu de presale al meer dan $ 2,1 miljoen heeft opgehaald, kun je $STARS kopen voor $ 0,0014947 per stuk en gebruiken voor een staking APY van 688%.

 

Lees meer over:
crypto etfRippleXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...