Roger Ver weigert schuld van 21 miljoen dollar aan Genesis te betalen
Als je al wat langer meeloopt in de industrie, dan komt de naam Roger Ver je ongetwijfeld bekend voor. In de beginjaren van was Roger Ver een groot voorstander van bitcoin, maar dat veranderde toen hij in 2017 een belangrijke pion werd in de Bitcoin Cash hardfork. We weten inmiddels allemaal dat de keuze voor Bitcoin Cash geen succes was, maar ook op andere fronten gaat het niet goed met Roger Ver.
Grote schulden
Volgens de verhalen staat er namelijk een schuld van 21 miljoen dollar open van Ver bij het inmiddels failliete Genesis. Roger Ver maakt zich hier weinig zorgen over. "Ik heb voldoende kapitaal om de fondsen te betalen die ik volgens de verhalen schuldig ben aan Genesis en ik betaal graag wat ik ze daadwerkelijk schuldig ben," aldus Roger Ver.
"Het was echter onderdeel van onze overeenkomst dat Genesis ook financieel gezond zou blijven. Genesis kan niet van zijn klanten verlangen om te betalen, terwijl ze zelf niet solvabel zijn," zo gaat hij verder.
Het lijkt erop dat Roger Ver van het faillissement van Genesis wil profiteren, door te stellen dat hij om die reden ook niet meer hoeft te betalen. Zelfs voor iemand als Roger Ver, die al vanaf de begindagen meeloopt in de industrie, is een bedrag van 21 miljoen dollar natuurlijk een pittige hoeveelheid.
Waar gaat het om?
Roger Ver zou in het verleden met opties gehandeld hebben op het platform van Genesis en dat ging volledig mis. Waarschijnlijk heeft hij op die manier veel ingezet op koerswinsten van Bitcoin Cash, die de afgelopen jaren vooral uitbleven. Zeker ten opzichte van bitcoin presteerde de munt niet zoals Roger Ver hoopte.
De markt heeft gesproken en het is duidelijk dat het originele bitcoin de grote winnaar is. Vrijwel niemand zit te wachten op de grotere blokken die volgens Roger Ver nodig waren om bitcoin op te schalen naar een digitale valuta van wereldformaat. Zeker omdat we nu ook het lightningnetwerk hebben.
Daarnaast is het nog maar de vraag of het überhaupt zou werken om de blokken te vergroten. Grotere blokken betekent immers dat de blockchain ook significant zou groeien en dat maakt het voor de gemiddelde consument lastiger om een node te draaien.