Sam Bankman-Fried wil dat andere getuigen rondom FTX ook spreekverbod krijgen

Voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried heeft ingestemd met een “spreekverbod”, waardoor hij wordt belemmerd in het maken van opmerkingen naar derden die zijn rechtszaak kunnen beïnvloeden. Echter, hij bepleit dat dit ook zou moeten gelden voor alle potentiële getuigen, inclusief de huidige FTX CEO John Ray.

Het spreekverbod tegen Sam Bankman-Fried werd aanvankelijk op 20 juli verzocht, toen de Amerikaanse overheid de FTX oprichter beschuldigde van pogingen om een eerlijk proces te belemmeren door voormalig zakenpartner en getuige Caroline Ellison in het openbaar in diskrediet te brengen tijdens een interview met de New York Times.

In een brief van 22 juli aan de Amerikaanse districtsrechtbank rechter Lewis A. Kaplan in New York, ontkenden de advocaten van Bankman-Fried, Cohen & Gresser LLP, de beschuldigingen maar stemden in met het gevraagde spreekverbod.

Een spreekverbod is een juridisch bevel, vaak uitgevaardigd door een rechtbank, om te voorkomen dat informatie of commentaar openbaar wordt gemaakt of wordt doorgegeven aan een onbevoegde derde partij. In dit geval zal Bankman-Fried niet langer in staat zijn om opmerkingen te maken die een overheidsgetuige publiekelijk in diskrediet brengen door het delen van vertrouwelijke informatie die de jury kan beïnvloeden.

Bij het accepteren van deze maatregel willen de advocaten van Bankman-Fried echter dat hetzelfde spreekverbod wordt toegepast op alle partijen en getuigen die betrokken kunnen zijn bij zijn strafzaak.

De advocaten leggen uit dat er een “giftige mediaomgeving” is ontstaan rond hun cliënt sinds de ineenstorting van de beurs. Ze merken op dat de huidige FTX CEO John Ray een van de grotere boosdoeners is.

“De huidige CEO van de FTX Debtor entities, John J. Ray III, heeft herhaaldelijk (en onnodig) aanvallen uitgevoerd en Mr. Bankman-Fried in het openbaar bekritiseerd in zijn publieke opmerkingen en aanvragen in de FTX faillissementsprocedures”, zeiden ze.

Ze betogen verder dat de Amerikaanse overheid een dubbele standaard hanteert door diverse artikelen te promoten die beogen de reputatie van SBF te schaden. Dit vormt de basis van hun verzoek om hetzelfde spreekverbod voor SBF.

SBF heeft niet schuldig gepleit aan een reeks van fraude-aanklachten voor de vermeende rol die hij speelde die leidde tot het faillissement van FTX. Het proces voor SBF’s fraude-aanklachten begint op 3 oktober.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...