Satoshi-account op X voor het eerst in vijf jaar weer actief

Een X-account met de handle @satoshi heeft voor het eerst sinds 2018 weer iets gepost. Het leidt direct weer tot speculaties binnen de cryptocommunity.

Nieuw bericht

Gezien elke handle op X, voorheen beter bekend als Twitter, maar door één account kan worden gebruikt, is dit een populaire naam. "Satoshi Nakamoto" is namelijk de pseudonieme bedenker van bitcoin. Niemand weet wie er écht achter bitcoin zit.

Het X-account is zeer hoogstwaarschijnlijk níet van deze zelfde Satoshi Nakamoto, gezien hij of zij al niets meer van zich heeft laten horen sinds een email in 2011.

De tweet in kwestie heeft binnen no-time 4,2 miljoen views gekregen. Het doet in het nieuwe bericht en aankondiging:

"Bitcoin is een predikaatmachine. In de komende maanden zullen we verschillende aspecten onderzoeken die niet expliciet in de whitepaper zijn opgenomen. Deze aspecten maken allemaal deel uit van bitcoin en zijn belangrijk. Sommige van deze ideeën werden in de beginjaren aangestipt; nu is het tijd om te extrapoleren en uit te leggen."

Craig Wright?

Gelijk legt de community de link met Craig Wright, die mogelijk weer een nieuwe manier heeft gevonden om aandacht te krijgen. Heeft hij het account van de vorige eigenaar opgekocht? Het zijn pure speculaties natuurlijk, maar zo'n scenario lijkt realistischer dan het scenario waarin de "echte" Satoshi van zich laat horen.

Helemaal als je bedenkt dat het account al vijf jaar lang geen bericht had geplaatst, geeft te denken. Zit er een agenda achter en wil iemand een bepaalde boodschap pushen?

Het account is daarnaast ook in november van 2018 pas aangemaakt, dus het dateert niet uit de vroege Twitter-dagen én het heeft een blauw vinkje, wat suggereert dat iemand er voor heeft betaald en dus zijn persoonsgegevens met X heeft moeten delen. Hecht dus niet al te veel waarde aan de berichten die de komende dagen gaan worden geplaatst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSatoshi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...