Satoshi Nakamoto stuurde 12 jaar geleden het laatste bericht op bitcointalk

12 december, dat is niet zomaar een dag. Want vandaag is het precies 12 jaar geleden Satoshi Nakamoto voor het laatste van zich liet horen op bitcointalk.

Laatste bericht bitcointalk

De pseudonieme bedenker van bitcoin deelde zijn/haar visie over de ontwikkeling van bitcoin op een mailinglijst met ontwikkelaars, maar ook op een online forum. In de allerlaatste post deelt Satoshi zijn mening over DoS-aanvallen:

“There’s more work to do on DoS, but I’m doing a quick build of what I have so far in case it’s needed, before venturing into more complex ideas. The build for this is version 0.3.19.”

Satoshi Nakamoto stuurde 12 jaar geleden het laatste bericht op bitcointalk

Eén dag hiervoor, liet Satoshi zich uit over het WikiLeaks-verhaal. Bitcoin kwam op zeer jonge leeftijd in de spotlights te staan. Nakamoto waarschuwt de community dat de adoptie van bitcoin door WikiLeaks ook een zure bijsmaak zou kunnen opleveren. In 2012 werd er er $32.000 aan bitcoin opgehaald uit 1.100 transacties.

Was het niet te vroeg voor de (nog) onderontwikkelde software? Satoshi zag liever dat bitcoin op een andere manier aandacht zou krijgen.

“It would have been nice to get this attention in any other context. WikiLeaks has kicked the hornet’s nest, and the swarm is headed towards us.”

Na 12 december 2010 bleef het stil op bitcointalk. Nakamoto communiceerde nog wel met Gavin Andresen, die de rol van de bitcoinbedenker als code-beheerder op zich nam.

De laatste geverifieerde e-mail van Nakamoto aan Andresen dateert van april 2011. Hierin deelde hij/zij mee dat het tijd was om “aan andere projecten te werken.”

Je kunt hier de laatste posts van het satoshi-account op bitcointalk terugvinden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!