Senators willen bitcoin als 'digital commodity' classificeren

Senators willen bitcoin als 'digital commodity' classificeren

De Senate Agriculture Committee (SAC) van de Verenigde Staten is van plan om een ​​wetsvoorstel in te dienen dat bitcoin als een digital commodity classificeert.

'Digitale grondstof'

Deze categorie is vrij nieuw. Het is al jaren de vraag wat bitcoin precies is. Valt het onder de effectenwetgeving, is het een grondstof of toch weer een klasse apart?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel houdt de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) toezicht op de regelgeving voor derivaten van grondstoffen, in plaats van op de onderliggende grondstof zelf. De SEC richt zich tot dusver anderzijds voornamelijk op cryptovaluta.

Met het wetsvoorstel wil de SAC dat de CFTC ook de spotmarkt voor digitale commodities gaat reguleren. Dit betekent dat de toezichthouder dan ook de verantwoordelijkheid heeft voor de handel in de onderliggende waarde. Bitcoin dus. Althans, dat is het idee met dit voorstel.

Geen effecten

Het wetsvoorstel sluit ook uit dat effecten tegelijkertijd als een digitale grondstof worden bestempeld. Daarom vallen alle cryptocurrency's die als een security (of: effect) worden bestempeld, onder de jurisdictie van de Securities and Exchange Commission (SEC) in plaats van de CFTC. De SEC gaat zich dan ook voornamelijk richten op crypto-exchanges als effectenbeurs.

Ook moeten er betere definities komen voor brokers, dealers, custodians en dergelijke partijen.

De voorzitter van de SAC, Democraat Debbie Stabenow wil samen met Republikein John Boozman het wetsvoorstel zo snel mogelijk indienen. CFTC-voorzitter Rostin Behnam verklaart dat de toezichthouder klaar is voor deze stap.

Het betreft dus een wetsvoorstel, een bill. Daarmee is het dus (nog) geen wet die al wordt doorgevoerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin SEC CFTC

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan