Goedemorgen Bitcoin: SEC vertraagt besluit over Ethereum ETF

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC vertraagt besluit over Ethereum ETF-voorstellen van Grayscale en Franklin Templeton

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over de volgende stappen voor twee voorgestelde spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) van Grayscale en Franklin Templeton uitgesteld.

Vandaag kondigde de SEC aan dat zij de deadline voor een beslissing over de Ethereum ETF van Franklin Templeton heeft verplaatst naar 11 juni 2024. Op die datum zal de commissie beslissen over goedkeuring, afwijzing of het instellen van procedures met betrekking tot de ETF. Ze hebben de intentie om het proces uit te stellen om de voorgestelde wijzigingen en eventuele bezwaren grondig te beoordelen.

NYSE wil geïnspireerd door bitcoin 24/7 handel in aandelen

De New York Stock Exchange (NYSE) denkt volgens de geruchten na over het lanceren van een 24/7 beursplatform. Hierbij zijn ze uiteraard geïnspireerd door bitcoin, dat vanaf de beginjaren op die manier opereert. Om het sentiment in de markt te testen is NYSE momenteel onderzoek aan het doen onder zijn klanten of zij hier interesse in hebben.

Goede ontwikkeling voor de beurs?
Er zijn natuurlijk voldoende voor- en tegenargumenten te verzinnen als het om dit soort ontwikkelingen gaat. Een belangrijk argument voor is dat je aandelen hiermee “meer liquide” maakt. Vooral in de zin dat je ze altijd kunt verkopen.

Bitfinex: ‘Miners verkochten hun bitcoin al voor de halving’

Bitcoin miners verkochten hun reserves in aanloop naar de halving en de Spot Bitcoin ETFs hebben de verkoopdruk mogelijk verspreid, wat volgens de analisten van Bitfinex betekent dat een scherpe koersdaling is voorkomen. “Het lijkt erop dat miners van tevoren verkochten, wat goed is voor de markt op de korte termijn”, zo schrijft Bitfinex in zijn wekelijkse marktrapport.

Data van CryptoQuant leert ons dat miners in maart gemiddeld 374 bitcoin per dag naar de beurzen stuurden. Dat levert een daling van 70 procent op ten opzichte van het gemiddelde van 1.300 per dag van februari; wat weer gelijkstaat aan een bedrag van 86,4 miljoen dollar per dag.

“Wij gaan ervan uit dat miners hun bitcoin al verkocht hebben of als onderpand ingezet hebben om hun machines en infrastructuur van een upgrade te voorzien”, aldus Bitfinex.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...