SEC vs Ripple rechtszaak einde nabij na overwinning Ethereum – gaat XRP stijgen?

19767 totale weergaven
ripple

De Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS heeft een einde geknoopt aan de rechtszaak tegen Ethereum door zijn aanklacht terug te trekken. Als gevolg wordt er nu onder crypto investeerders en analisten gespeculeerd of de rechtszaak tussen de SEC en Ripple ook kan eindigen.

Tijdens deze ontwikkelingen is de XRP koers volatiel aan het begin van het weekend met een daling van 1,41% naar $ 0,4889 in de afgelopen 24 uur. Hoewel Ripple al meerdere jaren in een juridische strijd voert tegen de SEC, is XRP nog steeds de #7 grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van ruim $ 27 miljard.

Ethereum verlost van SEC – is einde van Ripple rechtszaak in zicht en gaat XRP stijgen?

XRP is nog steeds een van de weinigen onder de grote altcoins die voor een langere tijd ondergemiddeld presteert. Dit is te zien aan het feit dat de 30-daagse moving average (geel) onder de 200-daagse moving average (blauw) ligt. Daarnaast ligt de huidige XRP koers ook onder zijn 30-daagse moving average.

De XRP koers is in april vanuit $ 0,620 zo laag als $ 0,425 komen te liggen, voordat de altcoin begon aan zijn consolidatie rond $ 0,50. De afgelopen week is de koers voor het eerst in zo’n 2 maanden tijd weer onder $ 0,45 gedaald, terwijl deze nu weer terug lijkt te veren naar $ 0,50.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

In tegendeel tot een groot deel van altcoins, die in een week tijd meer dan 20% zijn gedaald in waarde, is XRP in de afgelopen week met 2,4% gestegen. Dit heeft mogelijk te maken met de hoge verwachting dat de rechtszaak van de SEC vs. Ripple op het punt staat om te eindigen.

De Amerikaanse regulator heeft zijn aanklachten tegen Ethereum ingetrokken en bepaald dat de altcoin geen effect is. Deze beslissing kwam nadat de SEC in mei goedkeuring gaf voor de spot Ethereum ETF’s.

Hoewel er onder investeerders gediscussieerd wordt over een mogelijke conclusie van de Ripple rechtszaak, zijn hier verschillende meningen over. De een denkt dat het einde van de rechtszaak nabij is, terwijl de ander denkt dat er een groot verschil zit tussen de situatie van Ripple en die van Ethereum.

Ondertussen zijn er geruchten dat de SEC niet meer in hoger beroep zal gaan, waardoor het einde van de Ripple rechtszaak mogelijk in zicht is. Dit kan een grote invloed hebben, niet alleen op de XRP koers, maar op de hele crypto sector.

Voorlopig is het nog een kwestie van afwachten, maar als de rechtszaak zijn conclusie bereikt, kan de XRP eindelijk weer boven zijn consolidatie rond $ 0,50 breken en in een korte tijd stijgen richting $ 1. Later dit jaar zou XRP verder kunnen stijgen richting $ 2 of zelfs $ 2,50, voor het bereiken van een nieuwe all-time high boven $ 3,84 heeft Ripple mogelijk meer tijd nodig.

Welke altcoins kunnen meeliften op XRP en exploderen in waarde?

Als het moment aanbreekt dat Ripple officieel van de SEC is verlost, is het niet zeker wat de XRP koers gaat doen. De rechtszaak tussen de SEC en Ripple is namelijk in 202 begonnen, waardoor XRP sinds de bull run van 2021 niet meer boven $ 1 is gestegen.

Daarnaast is het nog steeds niet zeker wanneer de rechtszaak ten einde komt, waardoor de koers nog weken of zelfs maanden zijwaarts kan bewegen. Hierdoor zou je als investeerder andere kansen op de markt mislopen, bijvoorbeeld nieuwe cryptomunten die na lancering x10 of zelfs x100 kunnen gaan.

In dit artikel kijken we naar 2 nieuwe cryptomunten die tijdelijk nog in een presale te koop zijn, waardoor je kunt profiteren van een vaste lage prijs en vroegtijdig kunt profiteren van extra voordelen.

Pepe Unchained (PEPU)

Ethereum is de grootste altcoin op de markt, maar ook een van de duurste blockchains als het gaat om transactiekosten. Om die reden gebruiken veel traders liever een andere blockchain of een Layer-2 op Ethereum die veel goedkoper is, een voorbeeld hiervan is de nieuwe Pepe blockchain van Pepe Unchained (PEPU).

Pepe Unchained is een nieuwe Layer-2 blockchain op Ethereum met lage transactiekosten, hoge snelheden, goede beveiliging en uiteraard memes. PEPU is de native token, die dient als meme coin, maar ook als utility token met onder andere dubbele staking crypto beloningen.

pepe unchained

Je kunt Pepe Unchained kopen voor $ 0,008 tijdens de eerste fase van de presale. Er is geen tijd te verliezen om PEPU in te slaan voor de laagste presale prijs, voordat deze binnen enkele dagen zal stijgen. Door te investeren in de presale kun je vroegtijdig staken met beloningen van meer dan 10.000% op jaarbasis.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz (DAWGZ) is een nieuwe multi-chain meme coin die begin juni zijn presale heeft geopend. In een kwestie van tee weken heeft deze presale zo’n $ 2 miljoen op weten te halen. Binnenkort zal deze meme coin op zes blockchains lanceren, wat DAWGZ extra potentie geeft om viraal te gaan en te exploderen in waarde.

DAWGZ is een avontuurlijke meme coin, geïnspireerd door Shiba Inu en skydiving. Vanuit zijn thuisbasis op de Base blockchain, kan de mascotte van Base Dawgz reizen naar Ethereum, de BNB chain, Avalanche, Polygon en Solana. Het is hierdoor mogelijk om DAWGZ op deze chains te verhandelen en te gebruiken.

Je kunt Base Dawgz kopen voor een lage prijs van $ 0,00527 per stuk en tijdens de presale andere investeerders doorverwijzen om 10% van hun investering te verdienen als beloning. Binnenkort is het ook mogelijk om DAWGZ te staken, met gigantische beloningen voor investeerders die hier vroegtijdig gebruik van maken.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ripple rechtzaakSECXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...