SEC waarschuwt voor misleidende cryptobedrijven

De Securities and Exchange Commission heeft een aantal “misleidende” cryptobedrijven onder de aandacht gebracht. De beurswaakhond heeft de lijst met niet-geregistreerde entiteiten uitgebreid.

Waarschuwingen

De taak van de SEC is om beleggers te beschermen. Soms gaat de instantie daar heel ver in – door al jaren alle aanvragen voor bitcoin spotmarkt ETF’s af te wijzen. Nu pakt de waakhond bedrijven aan die wél een gevaar kunnen zijn voor investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In haar persbericht maakte de SEC expliciet duidelijk dat een vermelding op de lijst niet direct betekent dat de bedrijven de effectenwetten hebben overdreven. Ze hebben het over de Public Alert: Unregistered Soliciting Entities (PAUSE). De lijst is in 2007 gelanceerd en het is bedoeld als waarschuwing voor beleggers.

De waakhond heeft een aantal bedrijven aan de PAUSE toegevoegd, waaronder “SuperBinance” en “Superfxtrading”. Deze bedrijven lijken qua naam op cryptobeurzen Binance en FTX, maar hebben hier niets mee te maken. Ook is er een bedrijf met de naam “Gemini M&A”, dat zich voordoet als de app van Goldman Sachs en Gemini.

Idem dito voor Bitpayfxpro, wat erg lijkt op BitPay. De betaalprovider is in 2011 al opgericht. De SEC noemt eerstgenoemde niet een ‘imitator’, maar een ‘entiteit zonder vergunning’.

Verder worden Amerikanen gewaarschuwd voor Bittrade Capitals, 247Crypto Trade en Bitpayfxpro. Ze zouden allemaal misleidende informatie verspreiden.

De lijst wordt aangevuld met namen als SuperBinance, Superfxtrading, Crypto-Trading Hub, Cryptobravos, Crypto Forex Trading Ltd, Cryptofxearners, Cryptoprofits, Inc., Xcryptodoubler en BTC Investments.

Bescherming cryptomarkt

“Met de publicatie van de PAUSE-lijst blijft de Commissie actie ondernemen om kleine beleggers te beschermen”, aldus Jose M. Rodriguez, directeur van de divisie die zich bij de SEC bezig houdt met marktinformatie.

Intussen is er ook nog een hele discussie gaande omtrent altcoins en of dit al dan wel of geen effecten zijn. Zo loopt er een rechtszaak met Ripple, een zaak die grote impact kan hebben op de cryptosector.

Bitcoin lijkt zich geen zorgen te hoeven maken, omdat steeds meer mensen het zien als een ‘property’ in plaats van een ‘security’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC