Senator-kandidaat John Deaton: “82% van mijn vermogen zit in Bitcoin!”

2111 totale weergaven
John Deaton Bitcoin

Tijdens Bitcoin 2024 onthulde John Deaton, een pro-crypto Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in Massachusetts, dat 82% van zijn vermogen in Bitcoin zit. “Ik heb de Federal Election Commission laten weten dat 82% van mijn vermogen in Bitcoin zit,” zei hij.

John Deaton is zeer bullish op Bitcoin

Deaton groeide op in Detroit en vertelt vaak over de financiële problemen van zijn moeder. Hij herinnerde zich de hoge kosten om via Western Union geld naar haar te sturen. Volgens Deaton kan Bitcoin deze dure systemen vervangen en geldtransfers eerlijker en efficiënter maken.

Deaton neemt het op tegen senator Elizabeth Warren, een bekende criticus van crypto. Warren wil strengere regels voor Bitcoin vanwege zorgen over illegale activiteiten en financiële stabiliteit. Deaton’s campagne krijgt veel steun van de crypto-gemeenschap en wordt gefinancierd door de Commonwealth Unity Fund, een crypto-focused Political Action Committee (PAC).

In mei 2023 riepen Warren en senator Bill Cassidy het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid op om harder op te treden tegen het gebruik van crypto voor kinderporno, vanwege de moeilijkheid om deze transacties te traceren.

Warren’s zorgen over nationale veiligheid

Warren maakt zich ook zorgen over nationale veiligheid. In oktober 2023 stuurde ze een brief met zorgen dat groepen zoals Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad crypto gebruiken om Amerikaanse sancties te omzeilen en hun activiteiten te financieren.

Ze beweerde dat Noord-Korea crypto gebruikt voor hun raketprogramma en dat de helft van hun financiering uit crypto-gerelateerde misdaden komt. In een hoorzitting van de Senaat in mei zei ze dat Iran digitale valuta gebruikt om sancties te omzeilen en acties tegen Amerikaanse belangen te financieren.

Warren wil strengere regels en stelde in juli 2023 de Digital Asset Anti-Money Laundering Act opnieuw voor. Ze wil dat crypto dezelfde strenge regels volgt als traditionele banken om misbruik door criminelen te voorkomen. In september 2023 kreeg ze brede steun in de Senaat voor dit wetsvoorstel om crypto-bedrijven onder anti-witwasregels te brengen.

In december 2023 drong Warren bij de CEO’s van grote banken aan op het belang van deze regels voor de crypto-sector om de nationale veiligheid te beschermen. Ze bekritiseerde ook de wervingspraktijken in de crypto-industrie en beschuldigde hen van het gebruik van een “draaideur” strategie om legitimiteit te krijgen en regelgeving te vermijden.

Lees meer over:
elizabeth warrenJohn Deaton

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...