Senator Lummis verdedigt haar bezit van Bitcoin als beleidsmaker

Bitcoin (BTC) is een veel besproken onderwerp. Zeker politici hebben zich de laatste jaren vaak (negatief en positief) uitgelaten over bitcoin. De Amerikaanse senator Cynthia Lummis kwam al vroeg naar buiten als een voorstander van bitcoin. Zij vindt dat ze als beleidsmaker prima bitcoin kan hebben, zonder gemengde belangen te krijgen.

Lummis geeft in een interview met NBC News uitleg: “Ik heb ook koeien, koeien zijn goederen. Net als bitcoin.” In haar ogen is er geen spraken van belangenverstrengeling.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zij ziet bitcoin als een gegeven, als iets voor iedereen. De meeste politici hebben bijvoorbeeld ook een hypotheek of andere financiële producten/beleggingen.

Bitcoin & Lummis

Lummis kocht naar eigen zeggen in 2013 al haar eerste bitcoin. De prijs lag toen rond prijspunten als $330. Ze is al jaren voorstander van bitcoin en maakt zich in haar staat Wyoming hard voor de industrie. Naar verluidt kocht de 67-jarige wetgever voor het eerst bitcoin in 2013, toen de prijs ongeveer rond de $350 stond.

De interviewer vraagt: “Is er dan geen spraken van belangenverstrengeling?” Lummis geeft uitgebreid antwoord: “Moet ik mijn koeien verkopen omdat ze handelswaar zijn en nu zit ik in de Bankcommissie die mogelijk een relatie heeft met de Commodity Futures Trading Commission, of zijn er wetten in het Congres die de marketing of eigendom beïnvloeden van vee?”

Als senator in de VS moet je altijd netjes elke aankoop en verkoop opgeven. Denk aan aandelen, futures of andere financiële producten. Of iedereen zich altijd netjes aan de regels houdt is overigens wel de vraag.

“Ik kocht mijn eerste drie Bitcoins voor $330 per stuk”, zegt Lummis. “Het is nu een markt van $ 1,8 biljoen. Er zijn 17.000 tot 18.000 cryptocurrency’s. Dit is dus een zeer grote markt.” De politica uit Wyoming ziet zichzelf als niets meer dan een zandkorrel in de groeiende industrie.

Amerika en bitcoin

De Verenigde Staten speelt een opvallende rol in de wereld van bitcoin. Aan de ene kant staat de Amerikaanse dollar. Die nog altijd dienst doet als wereldreservemunt. Maar die positie lijkt langzaam maar zeker af te brokkelen. Aan de andere kant heb je mensen die vinden dat de VS open moet staan voor bitcoin.

Bitcoin werd gelanceerd met een simpel doel: het proces van geldcreatie weghalen bij centrale banken of beleidsmakers. Daarmee staat het haaks op het runnen van een munt als de dollar.

Politici als Lummis maken gretig gebruik van het onderwerp in hun politieke campagnes. Maar ook in het beleid zien we dingen terug. Verschillende Amerikaanse staten proberen op hun eigen manier bitcoinbedrijven (en daarmee kapitaal) aan te trekken. Lummis is een senator uit Wyoming. Daar is het beleid onder ander gericht op

Lees meer over:
AmerikaBitcoinmeester

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Wat is Solana Nieuws
  SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

  Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

  Bitcoin bearish Nieuws
  Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

  Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

  Lees meer