Tech-ondernemer Shaan Puri koopt Bitcoin om ‘grote beleggers voor te zijn’

773 totale weergaven

Shaan Puri voegt zich in een rijtje van ondernemers uit de techwereld die bitcoin (BTC) in zijn portfolio heeft. Puri zit naar eigen zeggen nu voor 25% met zijn vermogen in bitcoin.

Puri komt (tot nu toe) niet met een relaas over de mooie filosofie en ideeën achter bitcoin. Maar hij heeft wel een simpele reden om te investeren: hij wil anderen voor zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mooie kans

Puri is onder andere de ex-CEO van Bebo, een bedrijf dat in 2013 failliet ging en in 2019 voor $25 miljoen aan Twitch werd verkocht. Tegenwoordig is hij binnen Twitch.

Hij ziet dit moment als een uitgelezen kans om vooruit te lopen op de komende interesse. Puri is niet de enige die dat denkt.

Bitcoin was ooit nog een vies woord in de wereld van banken, maar verschillende onderzoekers en analisten zien de potentie. Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan deed een duidelijke voorspelling: ‘Opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen’.

Zelfs op landelijk niveau wordt er nu langzaam met bitcoin gewerkt: ‘Venezuela gebruikt Bitcoin (BTC) voor betalingen aan Turkije en Iran’. De centrale bank van laatstgenoemde koopt zelfs BTC op van miners in hun land.

Investeerders zijn er al

Veel grote partijen (en veel mensen zelf) hebben nog geen bitcoin. Maar de grotere investeerders en instituten tonen sinds 2020 wel echt interesse.

Het bitcoin fonds van Grayscale sloeg recentelijk weer voor $266 miljoen aan bitcoin in. Een Amerikaanse verzekeraar genaamd MassMutual kocht voor $100 miljoen Bitcoin. En ook de grootste bank van Singapore gaat bitcoin verkopen.

Dat is slechts een kleine greep uit de voorbeelden van partijen die de koopdruk op bitcoin langzaam aan opvoeren. Puri en vele andere hopen de rest van de wereld voor te zijn door een deel van hun vermogen in bitcoin te stoppen.

Last but not least: ook Nederlandse banken bouwen aan verschillende diensten rondom bitcoin. ING bouwt samen met ABN Amro aan custody diensten voor Bitcoin

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...