Solana koers stijgt: SOL naar $200 binnenkort mogelijk?

608 totale weergaven
Solana koers stijgt: maakt het $200 binnenkort mogelijk? |

De Solana koers heeft een flinke stijging van meer dan 12% doorgemaakt in de afgelopen week, waarvan een groot deel van deze stijging in de laatste 24 uur heeft plaatsgevonden. Hierdoor is de SOL koers boven de belangrijke weerstand van $160 gekomen. Dit niveau is in de afgelopen drie maanden al vier keer afgewezen. Maakt deze stijging boven deze weerstand een stijging richting $200 mogelijk?

Waarom het $160 niveau belangrijk is

Sinds juli beweegt Solana zich binnen een smalle bandbreedte van $110 tot $160, na eerder in de buurt van $190 te zijn gesloten. Hoewel Bitcoin in deze periode twee grote stijgingen heeft meegemaakt en boven de $66.000 uitkwam, heeft Solana niet dezelfde stijging gezien.

Door de stijging boven $160 is deze grote weerstand eindelijk doorbroken. Hierdoor komt de weg mogelijk vrij tot $200.

Interesse in Solana groeit, maar er is twijfel

Solana staat bekend als een “Ethereum killer” vanwege de snelle transacties, met meer dan 3.000 transacties per seconde. Ondanks deze sterke technologie had Solana een lastige maand september, waarin het aantal actieve wallets drastisch daalde van bijna een half miljoen naar 800.000 in slechts twee weken. In oktober is de liquiditeit echter weer toegenomen, met een recordaantal actieve wallets.

Solana koers verwachting: Risico’s door derivatenmarkt

Er is ook een stijging van activiteit in de futures markt, waar de Open Interest (OI) is gestegen naar $2,45 miljard. Dit wijst op een bullish vooruitzicht voor Solana. Maar er zit ook een risico aan: door de groeiende activiteit in de derivatenmarkt kan Solana gevoeliger worden voor snelle koersschommelingen. Als er plotseling liquidaties optreden, kunnen alle winsten van de afgelopen week weer verdwijnen.

Zonder voldoende koopdruk zou de koers kunnen terugvallen en opnieuw consolideren. Het is daarom vooral belangrijk dat de Solana koers de $160 weerstand nu om kan zetten in een support. Als dit gebeurt zou een stijging richting $200 mogelijk zijn in de komende weken voor de SOL koers.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...