Sony heeft patent voor online gamen en gokken met Bitcoin in handen

Sony heeft een patent aangevraagd voor een ‘e-sports betting platform’ met een koppeling met bitcoin (BTC). Dat blijkt uit documenten van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO). Het patent is gericht op Amerika.

Sony is een Japans conglomeraat en richt zich vooral op consumentenelektronica en heeft met de PlayStation een van de sterkste merken in de gaming industrie. Op een toekomstig platform kun je mogelijk inzetten met BTC op de uitkomst van gamewedstrijden. Dat meldt u.today.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gaming en bitcoin

Bitcoin is een volledig digitale valuta. Het is een goede match met gaming. Het Lightning Network stelt developers in staat om razendsnel transacties te doen, tegen hele lage kosten.

Er zijn al kleine initiatieven om te laten zien wat je met bitcoin en gaming kunt. Het is niet alleen maar in theorie, in de praktijk werken games als Lightnite al met bitcoin als valuta in de game.

Tegelijkertijd gaat het wel om relatief kleine projecten. Op grote schaal is er nog geen game ontwikkelaar die optimaal gebruik maakt van bitcoin in hun games. Dit patent van Sony geeft in ieder geval aan dat er over na wordt gedacht.

Als er een succesvolle (kleine) game is die aan de hand van BTC de online omgeving goed weet te monitezen volgen er meer. Dit soort toepassingen bestaan dus al langer, maar nog wel op kleine schaal.

Toepassingen

In het geval van dit patent van Sony gaat het om een online gokplatform voor e-sports. Denk bijvoorbeeld aan het wedden op wie het volgende potje wint, wie de volgende goal scoort of wie er als eerste wordt uitgeschakeld.

Bitcoin is hier uitermate geschikt voor, zeker met het Lightning Network dat kan worden gebruikt. Er zijn tal van toepassingen te bedenken waarop je volledig digitaal geld in kunt zetten.

Zo heb je in een bitcoin wallet genaamd Breez de mogelijkheid om satoshi’s te streamen tijdens het luisteren van een podcast. Je kunt per seconde een kleine vergoeding geven. Online gamediensten zouden op deze manier ook kusten kunnen berekenen voor het spelen van een game.

Of dat wenselijk is, is een tweede. Maar het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om verder na te denken over geld en het verdienen in games.

Kleine transacties (microstransacties) in games worden steeds groter en belangrijker voor ontwikkelaars. Met bitcoin zou dat een stuk makkelijker kunnen op termijn. Voorlopig hebben daar echter toch nog te weinig mensen BTC voor. Een echt grote game heeft momenteel weinig aan bitcoin transacties.

Voordelen

In een toekomstige wereld waar het ecosysteem van bitcoin nog verder groeit liggen er kansen voor gamers én gamebedrijven. Voor bedrijven kan het bijvoorbeeld makkelijk zijn om op termijn de derde partij (een PayPal of creditcardmaatschappij) bijvoorbeeld compleet uit het betaalproces te snijden.

Als gamer kun je met een bitcoin toepassing mogelijk overal ter wereld betalen en in-game aankopen doen.

Lees meer over:
gamingSony

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...