Stijgende Hash Rate: Een Signaal van Vertrouwen in het Bitcoin Netwerk

Op 18 augustus 2023 kreeg Bitcoin te maken met een opmerkelijke daling. Binnen slechts 10 minuten daalde de prijs met 8%, wat de waarde terugbracht naar een niveau dat sinds 20 juni niet meer was waargenomen. Rond 21:30 uur UTC was Bitcoin $27,677 waard, maar kort daarna zakte de prijs naar $25,409, zoals gemeld door Coinmarketcap. Op Bitfinex, een toonaangevende cryptobeurs, viel Bitcoin zelfs naar een dieptepunt van $24,715 voordat het enigszins herstelde.

Toch een record

Interessant genoeg, ondanks de daling van de prijs, blijft de hash rate van Bitcoin stijgen. Voor degenen die niet bekend zijn met de term: de hash rate is een maatstaf voor de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk. Een stijgende hash rate geeft aan dat meer miners actief zijn, wat de veiligheid en robuustheid van het netwerk ten goede komt.

De huidige hash rate over 90 dagen bedraagt 376,4 EH/s, terwijl de hash rate voor de laatste 2016 blokken zelfs een indrukwekkende 393,4 EH/s bereikt. Dit suggereert dat, hoewel de prijs van Bitcoin is gedaald, het vertrouwen en de betrokkenheid van miners in het netwerk intact blijft of zelfs toeneemt.

Desondanks, sinds het begin van 2023, toen Bitcoin rond de $16,550 schommelde, heeft de munt een stijging van 60% laten zien, wat wijst op het inherente volatiele karakter van de cryptomarkt.

Aanvullende data toont aan dat de marktkapitalisatie van Bitcoin momenteel $504,9 miljard bedraagt, met een prijs van $25.945 per Bitcoin. Er zijn momenteel 19.461.505,57 BTC in omloop, wat betekent dat 92,67% van het totale aanbod al is uitgegeven.

Het is altijd fascinerend om de dynamische relatie tussen prijs en hash rate in de wereld van Bitcoin te observeren. Terwijl de prijs een reflectie kan zijn van marktsentiment, externe invloeden en macro-economische factoren, geeft de hash rate een dieper inzicht in de gezondheid en veiligheid van het netwerk. Dit paradoxaal contrast tussen prijs en hash rate is slechts een van de vele nuances die de cryptowereld zo intrigerend maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...