Strike: bedrijven kunnen direct dollars versturen via het lightning netwerk

Strike: bedrijven kunnen direct dollars versturen via het lightning netwerk

Bedrijven en ook particulieren kunnen direct Amerikaanse dollars versturen over het lightningnetwerk. Dat maakt Jack Mallers van het technologiebedrijf Strike bekend op Twitter.

Mallers vergelijkt het betaalgemak met onder meer Swift en het VISA-netwerk. Met als verschil dat het lightningnetwerk goedkoper, sneller en opener is dan de bestaande betaalnetwerken. Bedrijven kunnen namelijk gebruik maken van de technologie.

Hij verduidelijkt dat er géén stablecoins aan te pas komen, een type asset die nu onder de loep ligt bij Amerikaanse regelmakers. Je maakt op het lightningnetwerk gebruik van Amerikaanse dollars en je hoeft geen bitcoin te hebben om gebruik te maken van de service.

Lightning is een secundaire laag bovenop het bitcoinnetwerk, waarmee goedkopere en snellere transacties mogelijk zijn dan op het bitcoinnetwerk zelf. Dat komt omdat de transacties op een later moment worden gesettled. Het lightningnetwerk is nog wel experimenteel, maar wordt steeds meer gebruikt door zowel bedrijven als burgers.

Lees meer over:
lightning strike

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties