Striktere Cryptoregulering Goedgekeurd: Wat Betekent Dit voor de Cryptomarkt?

Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft de ‘Digital Financial Assets Law’ ondertekend, een nieuwe wet die bedrijven en individuen die actief zijn in de cryptowereld onder strengere regelgeving plaatst.

Wat houdt deze wetgeving in voor crypto?

Voordat men zakelijke transacties met betrekking tot digitale activa kan uitvoeren, is het vanaf 1 juli 2025 verplicht om een vergunning te hebben van het Department of Financial Protection and Innovation (DFPI). Deze wetgeving zal 18 maanden na ondertekening in werking treden.

Wat opmerkelijk is aan deze nieuwe crypto wet is de strengere eisen die het stelt. Het geeft de DFPI de bevoegdheid om strikte auditvereisten op te leggen aan crypto-bedrijven en verplicht hen te voldoen aan registratie-eisen.

Volgens de verklaring moeten gelicenseerde bedrijven een algemeen grootboek bijhouden dat ten minste maandelijks wordt bijgewerkt en dat alle activa, verplichtingen, kapitaal, inkomsten en uitgaven van de licentiehouder vermeldt. Deze gegevens dienen vijf jaar na de datum van de activiteit bewaard te blijven.

Gavin Newscom verandert van standpunt

Vorig jaar weigerde Newsom nog een soortgelijke wet te ondertekenen die gericht was op het opzetten van een licentie- en regelgevingskader voor digitale activa in Californië. Ondanks dat de wet zonder tegenstand door de Californische staatsvergadering ging, gaf Newsom aan dat hij de wet niet ondertekende Zijn reden destijds was dat hij vond dat de wet niet flexibel genoeg was om de snelle ontwikkelingen binnen de crypto-sector bij te benen. Hij gaf destijds aan te wachten op federale regelgeving voordat hij met de wetgever samen te werken aan crypto licentie initiatieven.

Nog meer regelgeving voor crypto?

De VS overweegt momenteel ook de Electronic Fund Transfer Act (ETFA) toe te passen op cryptocurrency om frauduleuze transacties tegen te gaan. Rohit Chopra, directeur van het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB), heeft het plan onderschreven met het doel de schade van hacks en ongeautoriseerde overboekingen te verminderen.

Lees meer over:
regulatie

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...